Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van transformatieve coaching

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Soms kan het zijn dat je het gevoel ervaart alsof je in een sleur terecht bent gekomen. De dag bestaat uit hetzelfde ritme en dit kan het gevoel geven dat het nogal standaard begint te worden. Toch is het goed om alles uit het leven te halen wat er maar in zit. Het leven is een feestje en het is belangrijk om ervan te kunnen genieten. Als je baat hebt bij een transformatie in het leven of in jezelf, is transformatieve coaching misschien wel wat voor je. Wat de betekenis is van transformatieve coaching, staat hieronder voor je op een rij.

Transformatieve coaching: wat is dat?

Je hebt vast weleens gehoord van coaching. Coaching houdt in dat je begeleiding krijgt bij bepaalde doelen die je voor ogen hebt. Transformatieve coaching gaat nog een stapje verder dan dat. Met transformatieve coaching krijg je namelijk niet alleen begeleiding bij bepaalde doelen, maar ga je ook stilstaan bij jezelf. Waar loop je tegenaan en hoe zorg je ervoor dat alles weer goed op een rijtje komt te staan? Welke gevoelens en gedachten ervaar je en het belangrijkste: wat vind jíj belangrijk in het leven? Met een transformatieve coach kijk je ook verder dan alleen naar de oplossingen: je gaat vooral kijken naar de wijze waarop je anders kunt denken, op een positieve manier, en op een manier die het beste bij jou past. Je gaat dus vooral stilstaan bij het mentale welzijn, maar je gaat ook kijken naar jouw persoonlijke waarden.

Waarom is het belangrijk om transformatieve coaching te krijgen?

Je hebt vast weleens gemerkt dat je tegen het een en ander aanloopt. Zo kan het zijn dat je van hot naar her vliegt, zonder dat je stilstaat bij jezelf en bij het leven. Door middel van transformatieve coaching kun je meer balans in je leven vinden. Op die manier kun je in je drukke leven hulp krijgen om meer stil te staan bij jezelf en kom je erachter wat echt belangrijk is in het leven.

Dit kan voor jezelf meer rust bieden, waardoor je jezelf beter kunt begrijpen en op welke manier je keuzes kunt maken. Het is namelijk niet goed voor een mens om altijd maar door te gaan. Het kan dus een stuk meer rust geven om gebruik te maken van transformatieve coaching en in zee te gaan met een professional. Zo kun je bespreken waar je moeite mee hebt, waar je tegenaan loopt en hoe je hier door middel van bijvoorbeeld oefeningen anders mee om kunt gaan. Zo ga je een stuk prettiger in je vel zitten en kun je er weer helemaal tegenaan!

Naast dat je meer bij jezelf stil gaat staan, is het ook van belang om voor bepaalde situaties acceptatie te vinden. Het kan soms heel lastig zijn om bepaalde situaties te accepteren zoals ze zijn. Door middel van transformatieve coaching kijk je juist naar de positieve dingen in het leven en kun je leren om dit te accepteren. Door middel van acceptatie kun je veel stappen maken in de juiste richting, om tot jezelf te komen en natuurlijk tot jezelf te blijven. Op die manier worden bepaalde situaties een stuk beter te hanteren en heb je het zelf in de hand hoe je ermee om kunt gaan.

Voor privé- en werkleven

Voor zowel individuen als in het werkleven kan transformatieve coaching een uitkomst bieden. Of je nou tegen bepaalde gevoelens aanloopt of tegen een bepaalde denkwijze: transformatieve coaching kan hierbij helpen. Het kan je namelijk weer een nieuw inzicht geven waar het allemaal om draait. Dit geldt dus niet alleen in het privéleven, maar ook in het werkleven. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je jezelf graag wil ontwikkelen op de werkvloer, of dat je beter in je vel wil zitten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: