Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van toga

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een toga is de wettelijk verplichte kleding die een advocaat aan moet hebben. Een toga is een zwart lang gewaad met wijde mouwen en een witte geplooide bef. Vaak hebben ze op de linkerschouder een schouderversiering. Dit wordt een epitoga genoemd. Dit laat zien dat de rechter een diploma of een master bezit van rechten. Alleen de consulaire rechters dragen dit niet. Vroeger was de stof van wol gemaakt en droegen ze ook een baret, maar tegenwoordig zijn er ook toga’s die van ander stof zijn gemaakt en dragen rechters geen baret meer. Het dragen van een toga is wettelijk verplicht, omdat er dan geen onderscheid te maken is tussen de rechters door de kleding die ze dragen. Zo is iedereen gelijk en kan er niet voor geoordeeld worden op basis van de fysieke uitstraling.

Bedrijfskleding

Het hebben van een bedrijf gerelateerde kleding, is kleding dat je alleen draagt naar je werk. Werkkleding wordt gezien als kleding die een professionelere uitstraling geeft. Klanten vertrouwen een bedrijf meer dan ze kleding dragen met hun eigen logo of merknaam. Ook weten klanten zo makkelijk te zien wie er werkt. Zo kunnen de klanten dit persoon makkelijk aanspreken bij vragen of onduidelijkheden. Voor elke branche is er bedrijfskleding beschikbaar, maar deze kleren zijn wel anders qua uitstraling. Een bouwman bijvoorbeeld draagt hele andere kleding dan iemand die in een restaurant werkt. Dit heeft vooral te maken met de uitstraling die je als bedrijf en organisatie wilt geven naar de klanten toe. Daarnaast zijn er ook banen waar werkkleding een verplicht onderdeel is. Een rechter en een politieagent is daar een voorbeeld van.

Eigen werk kleding

Als bedrijf zoek je naar kleding die het beste bij jouw als bedrijf past, maar die ook comfortabel is voor de werknemers. Ze moeten toch hiermee kunnen werken. Zodra je de kleding heb uitgezocht, wil je als eigenaar van een bedrijf of organisatie ook graag jouw naam en/of logo erop hebben. Dit omdat mensen dan weten waar je werkt, wie er werkt, wat je bedrijfsnaam is en het imago van het bedrijf zo beter leren kennen. Het laten bedrukken van kleding wordt vaak door een extern bedrijf geregeld. Bijvoorbeeld door Totaal Textiel. Dit bedrijf regelt dan de bedrukking op jouw eigen manier en wil. De kleur, de plek en de manier van de bedrukking kan worden gekozen.

Bescherming

Het dragen van werkkleren is niet alleen voor de uitstraling en voor het imago van het bedrijf. Ook dragen mensen werkkleding om zichzelf te kunnen beschermen. In de bouw of bij een grote brand kun je namelijk niet zomaar in normale kleding doen. Het hebben van speciaal ontwikkelde kleding is hiervoor van belang. Het beschermen van jezelf is van uiterste belang. Een helm, een stalen schoen, een verweer pak, thermokleding en handschoenen zijn allemaal kledingstukken en accessoires die je nodig hebt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Werk & Zakelijk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: