Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van The Great Taking

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
5
(1)

Heb je ooit gehoord van The Great Taking? De kans is groot van niet, want de term bestaat nog niet zo heel lang. Allereerst merken we op dat de term The Great Taking niet moet worden verward met de term ‘The Great Reset’. De termen houden wel verband met elkaar, want The Great Taking is het vermeende doel van The Great Reset.

Wat betekent The Great Taking?

De term The Great Taking is afkomstig van het gelijknamige boek van David Rogers Webb, een voormalig hedgefonds manager die een andere kijk heeft op de huidige economische situatie in de wereld. Op basis van zijn boek is er een documentaire gemaakt die duidelijkheid verschaft over wat The Great Taking precies inhoudt. Het gaat hierbij om het beleid dat systeembanken en centrale banken hebben gemaakt, en wat nu wordt uitgevoerd wereldwijd. Gaat het hier simpelweg om stupiditeit, of zit hier een groot plan achter, ten koste van de bevolking?

Volgens David Rogers Webb werken systeembanken, centrale banken en overheden wereldwijd samen aan een bewust en vooropgezet plan om de bevolking eronder te krijgen. Overheden, banken en de machtshebbers achter de schermen, weten dat de huidige economische situatie in de wereld onhoudbaar is geworden. Het gaat hierbij uiteraard om de gigantische schulden- en derivatenzeepbel die wereldwijd is ontstaan. Deze is onoplosbaar, en de schuldenproblematiek zal worden gebruikt om nog meer macht en kracht bij het volk weg te halen, ten gunste van onze machtshebbers achter de schermen, en de organen die zij controleren, zoals banken en overheden.

The Great Taking ziet op het overnemen van alle onderpanden (denk hierbij aan vastgoed, obligaties en effecten) op het moment dat de wereldwijde schulden- en derivatenzeepbel gaat barsten. Wanneer die zal gaan barsten is nog niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk in de aanloop naar het jaar 2030. In de afgelopen jaren (tot 2024) zijn er in diverse landen (en juist ook in de EU en de VS) belangrijke wijzigingen in allerlei relevante wetten doorgevoerd. Wat hieruit voortvloeit is dat systeembanken alle onderpanden van hun crediteuren kunnen invorderen, op het moment dat hiertoe aanleiding is. Concreet zou dit dan dus kunnen betekenen dat je huis of je beleggingen in effecten eigendom worden van de bank, op het moment dat dit vanuit de bank bekeken noodzakelijk is. Dus vermoedelijk als de echte financiële crisis toeslaat. 

Bij dit vermeende plan worden schulden ingezet als wapen, om mensen te onteigenen van hun bezit. De invoering van een CBDC (een digitale munt van de overheid) zal zo zonder enige moeite kunnen worden ingevoerd. Het oude fiat geld zal dan verdwijnen. Euro’s en Dollar zijn er straks niet meer, en je kunt alleen nog betalen met CBDC, die volledig wordt gecontroleerd en beheerst door een groep machtshebbers die wereldwijd centrale banken en overheden aanstuurt. De eindsituatie zou een nieuw financieel systeem zijn met een goed te controleren digitale munt, waarbij mensen verder nauwelijks tot geen bezit meer hebben.

Waar of niet waar?

Of je in The Great Taking een vooropgezet plan ziet of niet, dat is niet aan ons. Wij willen je slechts attenderen op het bestaan van deze term, en je in dit artikel de achterliggende filosofie voorleggen. Het grootste gedeelte van de mensen gelooft echter niet in The Great Taking, en ook niet in The Great Reset, die we hieronder ook nog even willen duiden.

The Great Reset

The Great Reset is een voorstel van het World Economic Forum (WEF) om na de coronapandemie, de wereldeconomie opnieuw op te bouwen, en wel op een duurzamere manier. Criticasters (vaak ook aangeduid als ‘complotdenkers’) zien er echter een plan in van de superelites, om de wereld op allerlei manieren en in verschillende stappen opnieuw op te bouwen, in een periode die ongeveer 10 jaar in beslag neemt (van 2020 tot en met 2030).Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: