Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van tegeltjeswijsheden

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is de betekenis van tegeltjeswijsheden? Iedereen kent de tegeltjes met de spreuken erop, maar niet iedereen snapt precies wat er met deze wijsheden bedoeld wordt. Vaak is het een levenswijsheid, die wel enigszins tegen een cliché aan hangt. De tegeltjes worden in Delfts blauw afgewerkt, waardoor het ook nog eens lijkt alsof het een oude wijsheid is die al vele generaties van vader op zoon of van moeder op dochter wordt overgebracht. In werkelijkheid zit het vaak echter wel net anders.

Alles kan een wijsheid zijn

Het is zo dat eigenlijk elke levensles een tegeltjeswijsheid zijn. Het is namelijk zo dat een tegeltje bedrukken heel gemakkelijk is. Dat betekent dus ook dat sommige wijsheden specifiek bij een bepaald persoon horen. Wanneer je een bepaalde uitspraak doet kan je er bijvoorbeeld heel gemakkelijk een tegeltje van laten maken. Dit is tegenwoordig daardoor ook een manier geworden om leuke uitspraken te vereeuwigen. Door hier een tegeltje met een wijsheid van te maken blijft deze dan bestaan en gaat deze een eigen leven leiden.

Waar vind je tegeltjeswijsheden?

Waar kom je de tegeltjeswijsheden allemaal tegen? In de meeste gevallen is dat in huis bij mensen. Ze worden bijvoorbeeld vaak op het toilet of in de keuken gehangen. Sommige mensen hangen ze in de woonkamer. Maar ook op de werkplek kan een tegeltje een plaats hebben. Plekken als het toilet en de keuken zijn vaak meer bestemd voor grappige of leuke wijsheden. De werkplek leent zich meer voor tegeltjes met levensmotto’s of inspirerende spreuken. Zo is er dus bijvoorbeeld ook kracht uit te halen.

Waarover gaan de wijsheden?

De tegeltjeswijsheden kunnen allerlei onderwerpen hebben. Dit hangt ook af van de persoon waarop de wijsheid betrekking heeft. Soms gaat het om grappige uitspraken over bijvoorbeeld drinkgedrag. In andere gevallen gaat het om inspirerende wijsheden over de liefde. Al kunnen die tegeltjeswijsheden soms ook grappig zijn. Een leuke wijsheid kan ook werkgerelateerd zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog algemene spreuken die niet perse in een categorie passen, maar wel aansluiten op wie de persoon eigenlijk is op wie deze betrekking heeft.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Taal
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: