Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van T.W.

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
4.5
(2)

Wat is T.W.?

T.W. (te weten) is een Nederlandse afkorting die wordt gebruikt om aan te geven dat er meer informatie volgt. Het is afgeleid van het Latijnse woord ‘nota’ dat ‘te weten’ betekent. In Nederland is het gangbaar om naar de afkorting T.W. te verwijzen als de informatie die daarop volgt, relevant is.

Voorbeeld:

Het bedrijf heeft een nieuwe functie vrijgemaakt. T.W.: Er is een salaris van €3000 per maand beschikbaar.

De afkorting T.W. staat hier voor ‘te weten’, wat aangeeft dat er een andere informatie volgt die relevant is. In dit geval is de informatie dat er een salaris van €3000 per maand beschikbaar is.

Een synoniem voor T.W. is ‘namelijk’.

Andere betekenissen van de afkorting TW (zonder puntjes) (landcode Taiwan, tussenwerpsel, Toeslagenwet, trigger warning)

De afkorting TW kan ook andere betekenissen hebben. TW staat bijvoorbeeld voor landcode Taiwan (TW), een tussenwerpsel (een korte zin tussen twee langere zinnen in, zoals ‘maar’, ‘dit wil zeggen’, ‘op deze manier’), de Toeslagenwet (TW) of een trigger warning (TW).

De landcode TW staat voor Taiwan, een land in Azië. De landcode wordt gebruikt om het land te identificeren.

Een tussenwerpsel is een korte zin die tussen twee langere zinnen in wordt geplaatst. Het wordt gebruikt om de twee zinnen aan elkaar te verbinden of om een extra informatie toe te voegen.

De Toeslagenwet (TW) is een Nederlandse wet. Deze wet regelt de verstrekking van toeslagen aan mensen die in Nederland wonen.

Een trigger warning (TW) is een waarschuwing voor kwetsbare mensen die kunnen worden getriggerd door bepaalde inhoud. Trigger warnings worden vaak gebruikt in online discussies of in klaslokalen om mensen te waarschuwen voor mogelijk problematische content.

Zoals je kunt zien, heeft de afkorting TW verschillende betekenissen. In Nederland wordt de afkorting echter meestal gebruikt om aan te geven dat er meer informatie volgt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: