Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van symposium

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je gaat binnenkort een symposium organiseren. Een symposium is een congres wat ook wel wetenschappelijk is. Een andere benaming voor symposium is dan ook een wetenschappelijke conferentie. Onderzoekers presenteren hier hun uitkomsten en wisselen hier ook ideeën uit. Een symposium organiseer je altijd namens een organisatie.

 

Opbouw

Een symposium is een presentatie die meestal ongeveer 90 minuten duurt. Binnen die 90 minuten geven meerdere wetenschappers een presentatie. Die presentatie duur meestal tussen de 15 en de 20 minuten. Een symposium bestaat altijd uit minimaal vier en maximaal zes lezingen. De wetenschappers die op het symposium spreken werken altijd via een vast format waaruit hun verhaal is opgebouwd. Het verhaal is namelijk opgebouwd uit een titel, achtergrond, doel, methoden, resultaten, conclusie en een literatuurverwijzing. Bij een symposium zijn altijd veel mensen die komen luisteren. De laatste jaren is het symposium sterk in opkomst en biedt het ook steeds meer mogelijkheden. Zo is een symposium ook online bij te wonen, waardoor er wordt ingespeeld op de steeds meer hybride wordende wereld.

 

Organiseren

Als er een symposium wordt georganiseerd dan is er een grote locatie nodig, aangezien er veel mensen komen. Het is fijn als die locatie voor die dag wordt afgehuurd, aangezien er veel mensen worden verwacht. Een geschikte locatie is bijvoorbeeld een grote vergaderzaal in een hotel of in een andere nette ruimte. Je kan die ruimte precies zo indelen zoals jij dat wil. Het is wel belangrijk dat er een podium kan worden gemaakt voor de wetenschappers die komen spreken met daarop een beamer. Hier kan de presentatie op worden getoond. De ruimte kan aangekleed worden met bijvoorbeeld een beurswand en sfeerverlichting. Ook is het handig als er eventueel meerdere ruimtes zijn. In deze ruimte kan iedere wetenschapper een kleine stand neerzetten. Zo kunnen na afloop van het symposium nog vragen gesteld worden bij de stands en kunnen bezoekers rondlopen.

 

Hybride

Sluiten mensen online aan? Zorg dan dat iedere wetenschapper gefilmd wordt en dat hij of zij goed in beeld is. Kies een platform waarop mensen die vanuit huis meekijken kunnen inloggen. Het is belangrijk om dit van tevoren goed te testen, zodat je zeker weet dat het geluid goed is. Bedenk van tevoren ook wanneer mensen die het symposium bijwonen eventuele vragen mogen stellen. Het is niet handig als mensen tijdens de presentatie erdoorheen praten door hun microfoon aan te zetten, dus denk hier van te voren goed over na.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: