Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van streetfood

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Tegenwoordig kennen we streetfood vooral van de vrolijke foodtrucks, waar je eten kunt halen op festivals. Een lekkere hap, die snel klaar is en makkelijk staand op te eten is. Gelukkig heb je allang niet meer alleen keuze uit een patatje met hamburger. Je vindt vaak keukens van over de hele wereld en ook vega en vegan opties worden steeds populairder. Er zijn zelfs complete foodtruck festivals waar je kunt genieten van een oneindig grote variatie aan het lekkerste streetfood. Maar wat maakt dit eten nou zo populair? Wij leggen het uit.

Wat is streetfood?

Streetfood is eigenlijk een makkelijke en snelle hap, die op of aan straat wordt klaargemaakt. Je gaat hierbij dus niet uitgebreid in een restaurant zitten, maar eet je maaltijd al lopend of staand op. Eigenlijk heeft het veel weg van fastfood. Toch is streetfood vaak een gezondere optie, omdat de maaltijd vers wordt bereid. Ook wordt er meestal gebruik gemaakt van gezondere ingrediënten en meer groenten. Hierdoor bevatten ze dus minder calorieën dan het eten van fastfoodketens.

Waar komt het vandaan?

Streetfood komt eigenlijk van over de hele wereld, maar de populairste gerechten komen toch wel vaak uit Azië, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. Denk aan ramen, dumplings en Vietnamese springrolls, maar ook taco’s en de welkbekende hotdog. Gerechten die de laatste jaren enorm populair geworden zijn. En niet alleen op straat, ook in restaurants zien we deze gerechten steeds meer terug.

Streetfood niet meer op straat

Hoewel streetfood natuurlijk als kenmerk heeft dat het op of aan de straat wordt bereid en verkocht, zie je deze gerechten ook steeds vaker op de menukaarten van restaurants verschijnen. En dat is niet zo gek! Deze afwisselende gerechten lenen zich prima voor een avond lang dineren. Denk bijvoorbeeld aan lekkere vleesgerechten uit de Aziatische keuken of juist een verrassende Mexicaanse burrito met vegetarische ingrediënten voor een verrassende twist. Het leuke is dat deze gerechten vaak klein zijn, waardoor je er meerdere kunt uitproberen.

Streetfood in huis

Ga je binnenkort een etentje organiseren voor vrienden of familie? Host een streetfood party! Koop mooi vlees in bij de vlees groothandel en haal verse groente bij de groenteboer om zo de lekkerste gerechtjes te creëren voor jouw gasten. Je neemt ze als het ware mee op een kleine, culinaire wereldreis. Kies bij ieder gerechtje een bijpassende wijn van de wijn groothandel en iedereen zal onder de indruk zijn. Een avond om nooit te vergeten!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Eten & Drinken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: