Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van startpagina

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een startpagina?

Een startpagina is een website op het internet waarop vrijwel alleen links staan en eventueel wat handige algemene informatie staat zoals het weer en de tijd, maar geen lange teksten en artikelen.

De links die op een dochter van een startpagina staan hebben allemaal betrekking op hetzelfde onderwerp. De links zijn klikbaar, dit noemen ze ook wel een hyperlink. Op iedere dochter van een startpagina worden de links gesorteerd in kolommen met een bepaald subonderwerp van het hoofdonderwerp waar de dochterpagina over gaat.

Startpagina dochters

En startpagina is een hoofdpagina. Op de hoofdpagina staan de dochterpagina’s vermeld. De startpagina zelf gaat dus niet over een bepaald onderwerp, alleen de dochterpagina’s gaan over bepaalde onderwerpen. Een dochterpagina is als het volgt te herkennen: onderwerp.naamstartpagina.nl het onderwerp van de dpchterpagina staat dus voor het hoofddomein. Bij onderwerpen kun je denken aan: gezondheid, lichaam, recepten, auto, dieren en winkels bijvoorbeeld, maar er zijn natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden.

Een voorbeeld van een startpagina is Paginas.be. Hier vind je allerlei interessante dochterpagina’s met bepaalde onderwerpen en thema’s. Op zo’n dochterpagina vind je dan links die betrekking hebben op het onderwerp van die dochterpagina. Dit zijn dan links naar andere websites die informatie bieden over dat onderwerp of op een andere manier binding hebben met het onderwerp van de dochterpagina.

Dochterpagina’s worden door verschillende, meestal vrijwillige mensen, beheerd. Zij zijn verantwoordelijk voor de dochterpagina’s en regelen de links, aanvragen en eventueel reclame’s op betaalde plekken op de site. Wanneer een startpagina veel bezoekers heeft, kan er ook geld voor gevraagd worden om op een bepaald deel van de site te mogen staan. Dit wordt gedaan door betalende mensen een prominente plek op de site te bieden of een speciaal reclame vak op de dochterpagina te maken.

Wat is het doel van een startpagina?

Het doel van een startpagina is het bieden van zoveel mogelijk handige informatie over een bepaald onderwerp. De links zijn gesorteerd per onderwerp en subonderwerpen door de beheerder van de dochterpagina. Een bezoeker van een startpagina bespaard dus veel tijd met het zoeken op internet over informatie over een bepaald ondewerp, want dit heeft de beheerder al voor hem gedaan. Iedereen kan een eigen startpagina maken als hij of zij dit wilt. Je meld je aan bij een bepaalde startpagina en vraagt een bepaald onderwerp aan. Veel mensen kiezen ervoor om bijvoorbeeld over hun hobby of werk een startpagina aan te maken omdat ze hier al veel kennis over hebben.

Bron: Paginas.be

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: