Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van spiergel

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Nederlanders houden van sporten, maar het liefst wel pijnvrij. Hiervoor kun je gebruik maken van spiergel. In deze blog ga je lezen welke soorten spiergel er zijn en wanneer je deze gebruikt.

Wat doet spiergel?

Spiergel heeft een brede werking. Je kunt het gebruiken bij herstel van spieren, pezen en gewrichten. Maar ook bij andere kwaaltjes zoals: kneuzingen, verrekkingen, hoofdpijn, een tennisarm en reuma. Spiergel kun je ook gebruiken als middel ter voorkoming van blessures. Heb je toch een blessure? Dan gebruik je een koelende gel na het sporten, maar hier lees je zo meer over. Als je met een personal trainer werkt dan zal hij/zij jou ook kunnen adviseren om gebruik te maken van een soort spiergel.

Wanneer gebruik je spiergel?

Er zijn heel veel verschillende spiergels, die je in verschillende fases kunt gebruiken. De meest populaire onder sporters zijn warming-up gels. Hiermee warm je de spieren extra op zodat er minder last is tijdens het sporten. Je hebt ook muscle gels voor tijdens of na het sporten. Alle spiergels hebben als doel de spieren te ontlasten en/of herstellen.

Koelende spiergel

Een koelende gel werkt goed bij acute klachten. In deze gel zit vaak iets van munt of menthol wat zorgt voor de verkoeling. Het zorgt voor ontspanning en geeft je spieren energie na het sporten. Buiten acute klachten kun je de gel ook goed gebruiken bij chronische klachten. Door de verdovende werking van kou, wordt de pijn verlicht in het desbetreffende lichaamsdeel. Deze gel breng je aan na het sporten of onmiddellijk bij zwellingen en ontstekingen.

Warme spiergel

De warme gel zorgt voor een plaatselijke warmtewerking, wat de doorbloeding stimuleert. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om stijvere spieren soepel te houden. Door de warmte wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en hierdoor versnelt het herstelproces van spieren. De warme muscle gel verwarmt je spieren en remt een ontsteking. Je kunt deze gel voor het sporten gebruiken, maar dus ook als je last hebt van stijve spieren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: