Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van sourcing agent

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

In de Nederlandse spreektaal word de term sourcing agent eigenlijk alleen gebruikt als het gaat om internationale handel. De Nederlandse vertaling van Sourcing agent is een agent of handelsbedrijf.

Vertegenwoordigende rol

De agent of het handelsbedrijf leent zich als vertegenwoordiger van jouw product of dienst in het buitenland. Dit is gunstig als er culturele verschillen zijn of een taalbarrière tussen jouw of je bedrijf en een producent. Dat kan van belang zijn voor het smeden van banden en bevorderd de communicatie.

Sourcing agent in e-commerce

Ook als je op zoek bent naar nieuwe producten voor je bedrijf is een sourcing agent een handige brug tussen je bedrijf en het onderhouden van sterke banden tussen jouw bedrijf en de voor jouw belangrijke partijen. We zien dat bijvoorbeeld veel in de e-commerce branche omdat de grootste hoeveelheid van alle consumenten goederen uit China komen. Het is dan ook logisch dat er in China ontzettend veel sourcing agents zijn. Deze sourcing agents spreken niet enkel de taal, maar ze zijn daadwerkelijk begaan met de cultuur en kunnen jou tips geven en je belangen behartigen op de plek waar je producent zit. Het is dan ook niet voor niets dat een hoop bedrijven die op marktplaatsen verkopen of bedrijven die in de wholesale of retail actief zijn, gebruik maken van sourcing agents.

Leveranciers zoeken

Niet alleen vertegenwoordigen is de taak van sourcing agents. Ook het zoeken en vinden van leveranciers is een belangrijke taak van sourcing agents. Ze kunnen je adviseren of een check uitvoeren als je wil weten of het productiebedrijf in het buitenland aan al je eisen voldoet. De sourcing agent maakt dan een rapport op en geeft je inzichten aan de hand waarvan jij betere beslissingen kunt maken.

Beheer fysieke locatie in het buitenland

Als een bedrijf een fysieke vestiging heeft in het buitenland en is er niemand om die locatie te faciliteren, dan is het mogelijk om een sourcing agent in te schakelen om die locatie te beheren. Het begrip sourcing agent gaat dus wel degelijk verder dan enkel producten en e-commerce. Hoewel dit de grootste branche is, is het ook mogelijk om een sourcing agent projectmanagement te laten uitvoeren als jij er niet bent of als er een brug geslagen moet worden tussen jouw als opdrachtgever en de buitenlandse werknemers.

Lijst van werkzaamheden waar je een sourcing agent voor kunt inschakelen

Om een overzicht te geven van alles wat een sourcing agent doet, hebben we een aantal dingen op een rijtje gezet!

  • Locatiebeer
  • Contractmanagement
  • Administratieve werkzaamheden
  • Kwaliteit management
  • Projectmanagement
  • Business alignment
  • Beleid en strategie
  • Risico management

Strategisch outcourcing ter plaatse

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: