Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Solar Douche

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
1
(1)

Bij het horen van ‘solar douche’ zou je misschien denken aan een soort zonnebank die als een douche de zon nabootst en straalt. Dat is het echter niet. Een solar douche is een gewone douche die de warmte van de zon gebruikt om het water op te warmen. Een water reservoir wordt gevuld door middel van een tuinslang. Vervolgens wordt dit water reservoir opgewarmd door de zon. Wanneer de zon zijn kans heeft gehad om het water op te warmen, is het een ideale douche voor bijvoorbeeld je eigen sauna of inbouw zwembad.

Wanneer een tuinslang wordt aangesloten op de solar douche dan kan het water aanblijven en zal het reservoir niet leeg raken. Ook kan het reservoir gevuld worden en vervolgens de tuinslang ontkoppeld worden. Hou er dan wel rekening mee dat er meestal zo’n 35 liter in een reservoir zit, en dat dit niet lang meegaat voor een douche. Meestal gebruikt men een solar douche echter met name om kort even af te spoelen, dus dat is dan voor de meeste gebruikers geen probleem.

Een solar douche ziet er uit als een paal met een douche eraan, en kost gemiddeld tussen de 150 en 300 euro om aan te schaffen. De montage is relatief simpel.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: