Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van zonnecollector

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een zonnecollector?

Een zonnecollector is een wisselaar die zonlicht omzet in warmte. Zonnecollectoren zijn er in veel verschillende types. Zo zijn er vlakkeplaatcollectoren en vacuümbuiscollectoren. Deze collectoren werken in samenwerking met een zogenoemde zonneboiler.

Wat is een zonneboiler?

Het idee achter een zonneboiler is eenvoudig: als een tuinslang de hele dag in de zon ligt, wordt het water in de slang erg warm. Een zonneboiler werkt op basis van dat gegeven. Het opgewarmde water wordt bewaard in een voorraadvat: de boiler. Wanneer de temperatuur in de buizen hoger ligt dan die in de boiler zelf wordt het water daarnaartoe gepompt. Het koude water stroomt dan naar de aan de zonnewarmte blootgestelde collectoren, zodat het geleidelijk opgewarmd kan worden.

Is een zonnecollector hetzelfde als een zonnepaneel?

De overeenkomst tussen beiden is dat ze allebei de energie van de zon omvormen tot iets anders. Bij een zonnecollector gaat het om het omzetten van de zonnestralen naar warmte, bij een zonnepaneel gaat het om het omzetten van zonne-energie naar stroom.

Wil je graag een zonnecollector of zonnepanelen aanschaffen en laten installeren, kijk dan op de zonnepaneel offerte tool van Sunned.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: