Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van smart device

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een smart device – in het Nederlands ‘slim apparaat’ – is zoals de naam al aangeeft, een elektronische gadget dat kan verbinden, delen en communiceren met zijn gebruiker en andere slimme apparaten. Hoewel ze meestal klein zijn, beschikken slimme apparaten doorgaans over een rekencapaciteit van enkele gigabytes.

Smart devices communiceren met andere apparaten en databases

Smart devices zijn interactieve elektronische gadgets die eenvoudige opdrachten van gebruikers begrijpen en helpen bij dagelijkse activiteiten. Enkele van de meest gebruikte slimme apparaten zijn smartphones, tablets, smart phones, smartwatches, slimme brillen en andere persoonlijke elektronica. Hoewel veel slimme apparaten kleine, draagbare persoonlijke elektronica zijn, worden ze in feite gedefinieerd door hun vermogen om verbinding te maken met een netwerk om op afstand te delen en te communiceren. Veel televisietoestellen en koelkasten worden daarom ook als slimme apparaten beschouwd.

Alledaagse voorwerpen met slimme technologie

Slimme apparaten zijn alle alledaagse voorwerpen die intelligent zijn gemaakt met geavanceerde computertoepassingen, waaronder AI en machinaal leren, en in een netwerk zijn opgenomen om het internet der dingen (IoT) te vormen.

Een slim apparaat is een apparaat dat verbinding maakt met een app, het internet, een lokaal netwerk of een ander apparaat via een draadloze verbinding. De draadloze verbinding kan variëren, met als meest voorkomende protocollen Wi-Fi, NFC en Bluetooth.

Deze elektronische apparaten kunnen variëren van high-tech communicatieapparatuur (zoals een smartphone) tot eenvoudigere gadgets zoals slimme stekkers en slimme lampen.

In feite hebben veel traditionele apparaten slimme versies waarbij het belangrijkste verschil zit in de mogelijkheid om ze te bedienen via een lokale netwerkverbinding met behulp van een app op je smartphone. Denk aan slimme waterkokers, slimme wasmachines en slimme thermostaten. Bekijk op BestSmartDevice een aantal voorbeelden van smart devices.

De eenvoudigste manier om het te zeggen is om slimme apparaten apparaten te noemen die draadloos verbinding kunnen maken met en bestuurd kunnen worden vanuit andere apparaten, apps en platformen.

Wanneer is een apparaat niet slim?

Wat zijn dan sommige apparaten die met de noemer ‘smart’ worden verkocht, maar niet echt meetellen?

Hiertoe behoren eenvoudige apparaten die worden bijgewerkt met nieuwe technologie die eigenlijk geen connectiviteit mogelijk maakt. Een lcd-scherm maakt een horloge bijvoorbeeld nog niet smart – het is alleen een smartwatch als je het draadloos kunt verbinden met een telefoon of een online dienst.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: