Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van sim only abonnement

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Wat zijn sim only abonnementen?

Sim only abonnementen zijn abonnementen voor de mobiele telefoon waarbij geen toestel zit. Een ‘normaal’ telefonisch abonnement komt met een toestel en een abonnement bestaande uit belminuten/sms’jes en internetdata. Een deel van de abonnementskosten gaan naar het betalen van het toestel. Als je een sim only abonnement hebt, dan betaal je voor de aansluiting op een netwerk en het gebruik van dat netwerk. Je krijgt een simkaart om je aan te kunnen sluiten maar er zit dus geen mobiele telefoon bij een sim only abonnement, vandaar ook de naam. Er zit geen toestel bij deze abonnementen dat je moet afbetalen, dus over het algemeen zijn ze een stuk goedkoper dan abonnementen mét een mobiel toestel. Waarom je een sim only abonnement zou gebruiken?

Redenen om te kiezen voor een sim only abonnement

Sim only abonnementen worden om meerdere redenen aangeschaft. Ten eerste kan het zo zijn dat je een goed werkende telefoon hebt en niet op zoek bent naar een nieuw toestel. Als je wel een nieuw abonnement wil maar geen nieuw toestel, dan is het sim only abonnement ideaal. Als je dan een sim only abonnement aanschaft voor bijvoorbeeld twee jaar, en je telefoon het niet die twee jaar volhoudt, dan kun je de simkaart waaraan je abonnement is gekoppeld ook zonder gedoe in een nieuw toestel stoppen. Sterker nog, als je overstapt van telefoon maar hetzelfde abonnement houdt en je nieuwe telefoon een ander simkaartformaat heeft dan je oude telefoon, dan kan je abonnement vaak kosteloos worden overgezet op een nieuw-formaat simkaart.

Een andere reden kan zijn dat je een telefoon wil hebben die niet wordt aangeboden in combinatie met een abonnement bij de provider waar jij graag je abonnement wil. Als je per se toestel x wil en een abonnement van provider y, maar provider y geen abonnementen aanbiedt met toestel x, dan is dat geen probleem bij sim only abonnementen. Dan kun je het toestel los kopen en toch een sim only abonnement aanschaffen bij de provider die jij graag gebruikt.

Tot slot is het zo dat telefoons die je koopt bij een abonnement, gelockt zijn tot het abonnement is afgelopen en het toestel is afbetaald. Dit betekent dat je geen ander abonnement of andere provider kan gebruiken met de telefoon tot deze is afbetaald. Als je niet tevreden bent met je abonnement en een ander wil afsluiten voor het abonnement waarbij het toestel zat is afbetaald, dan kun je geen nieuw abonnement plaatsen op het toestel. Dit biedt restricties en deze heb je niet bij een sim only abonnement. Wat ontvang je met een sim only abonnement?

Sim only dienst

Een sim only abonnement bestaat uit een dienst die je krijgt op een simkaart. Als je het abonnement afsluit dan ontvang je een contract waarin de details van je abonnement staan en de simkaart. Deze simkaart stop je in je telefoon en vervolgens wordt je abonnement binnen enkele uren geactiveerd. Vanaf het moment van activatie wordt je telefoon via de simkaart verbonden met het netwerk van de provider waarbij je het abonnement hebt afgesloten. Dan ben je klaar om te bellen en het internet gebruiken met je mobiele telefoon. Het sim only abonnement bestaat dus uit belminuten, sms’jes en internetdata. Of je dit in een beperkte hoeveelheid ontvangt of onbeperkt, is afhankelijk van welk sim only abonnement je aanschaft. Welke keuzes heb je bij een sim only abonnement?

Sim only aanschaffen?

Als je een sim only abonnement wil aanschaffen, dan kun je bij vrijwel alle providers voor mobiele abonnementen in Nederland terecht. Er zijn veel keuzes qua abonnementen en daarom kun je sim only vergelijken van verschillende providers.

Vergelijken?

Je kunt niet alleen tussen providers vergelijken maar ook binnen providers. De verschillende sim only abonnementen die één provider aanbiedt kunnen ook erg uit een lopen. Je kan kiezen uit hoeveel belminuten en data je wil. Sommige mensen hebben überhaupt geen belminuten of sms’jes meer in hun abonnement omdat ze dat zo weinig gebruiken en alles via internet doen. Ook de hoeveelheid internetdata kan verschillen, van bijvoorbeeld 1GB per maand tot onbeperkt internet. Er zijn veel verschillende soorten sim only abonnementen dus vergelijk ze en dan vindt je zeker een abonnement dat bij jouw wensen past.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: