Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Scrum

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
4
(1)

Scrum staat voor een manier van samenwerken die er voor zorgt dat je binnen een team een makkelijke en effectieve software kunt ontwikkelen. Het is al jaren ontzettend populair in de IT sector en het wordt hij veel verschillende bedrijven toegepast. Maar hoe werkt Scrum nu eigenlijk precies?

Wat is Scrum?

Scrum is dus een manier van samenwerken in groepsverband. Door het toepassen van Scrum wordt de effectiviteit binnen een team vergroot, je kunt zo dus meer gedaan krijger in een kortere periode. Ook geeft het een hoger ROI, Return On Investment. Scrum wordt niet echt als een aanpak van werken gezien, het lijkt meer op een soort werkfilosofie. Er wordt niet meer gewerkt met een normale blauwdruk en brainstorm, er wordt gehandeld op basis van ervaring en proberen. Door kleine stapjes te maken wordt er geprobeerd het doel te bereiken, niet eerst naar het einddoel kijken dus.

Het eerste onderdeel van het Scrum proces is de stand up meeting. Hierbij leert het team elkaar kennen en wordt er overlegd. Er worden drie vragen gesteld waar de personen antwoord op moeten geven. Deze zijn als volgt: Wat heb jij bereikt sinds de vorige stand-up, wat ga jij bereiken tot de volgende stand-up, wat is je probleem, wat blokkeert je? Door deze vragen te stellen wordt er geprobeerd om een profiel te maken van iedere persoon zijn kennis. Deze kennis wordt vervolgens gebruikt om in groepsverband aan de slag te gaan. Zo kan dus ieder zijn rol spelen in het proces, ieder bouwt verder op zijn vaardigheden en kennisgebieden. Feedback is essentieel voor het toepassen van Scrum, door de feedback weet het team waar het zich kan verbeteren en waar het al wel helemaal goed gaat. Zo krijg je een beter overzicht op de algemene progressie van het project en kom je niet voor verassingen te staan. Scrum is dus een ontzettend efficiënte manier van werken voor mensen voornamelijk in de IT sector.

Bron: https://www.scrumartikelen.nl/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedrijfsautoverzekering
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: