Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van Scrum methode

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

De Scrum methode biedt een framework dat gebruikt kan worden bij de ontwikkeling van producten door een team. Deze methodiek werd van oorsprong gebruikt bij IT projecten. Tegenwoordig wordt de Scrum methodiek ook gebruikt in de non-IT sector. Maar wat is Scrum nou precies? Wij vertellen je in dit artikel alles over deze methodiek voor het ontwikkelen van producten in teamverband.

Rollen binnen de Scrum methode

De basis van de methode is dat het multidisciplinaire en zelfsturende Scrumteam een project oppakken. Scrum gaat ervan uit dat de benodigde kennis bij de teamleden aanwezig is. Zo is ieder lid van het Scrumteam betrokken bij het verdelen van de taken, het maken van een planning en het benoemen van blokkades.

Het team wordt echter wel geleid door een Scrum master. Iedere dag wordt de “Daily Scrum” ingeleid door de Scrum Master. Dit overleg gebeurt altijd staand en duurt ongeveer een kwartier. De teamleden beantwoorden onderstaande drie vragen:

  • Wat heb ik gedaan?
  • Wat ga ik doen?
  • Wat zijn de problemen?

Deze dagelijkse meeting zorgt ervoor dat teamleden goed samenwerken en veel kennis met elkaar uitwisselen.

Naast de Scrum Master heeft het team ook een Product Owner. Deze werkt samen met de stakeholders en klanten. Daarnaast maakt hij of zij een lijst met eisen en taken. Dit wordt ook wel een “User Story” genoemd. Als Product Owner ben je ervoor verantwoordelijk dat de belangrijkste vereisten als eerste geïmplementeerd worden. Deze vereisten worden doorgegeven aan het Scrumteam dat vervolgens per User Story een inschatting maken van de benodigde tijd en de ontwikkelcapaciteit. Teamleden kunnen een betrouwbare inschatting maken omdat de Stories regelmatig met de opdrachtgever worden besproken. Het grote voordeel van de Scrum methode is dan ook dat deadlines worden gehaald en bijna nooit uitlopen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: