Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Schadenfreude

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Oorsprong van de term

Schadenfreude is een bekende term die afkomstig is uit het Duitse taalgebied. Het letterlijk betekent “genot van het lijden van anderen”. De term werd eerst gebruikt in 1792 door de Duitse auteur Friedrich Schiller. De term is tegenwoordig een veelgebruikte uitdrukking in de Amerikaanse cultuur, maar wordt ook in Nederland steeds meer gebruikt.

Definitie van Schadenfreude

Schadenfreude kan worden gedefinieerd als een soort van plezier of genot dat wordt gevoeld bij het zien van het mislukken van anderen of bij het zien van anderen in moeilijke situaties. Ook kan het verwijzen naar het verheugen in andermans ongemak of pijn.

Verschillende manieren van Schadenfreude

Er zijn verschillende manieren waarop Schadenfreude kan worden uitgedrukt. De meeste mensen ervaren Schadenfreude door het kijken naar de mislukkingen van anderen, hetzij op tv of op sociale media. Andere manieren om Schadenfreude te ervaren zijn door het horen van verhalen over anderen die in moeilijke situaties zijn, door het zien van mensen die gekwetst of gediscrimineerd worden, of door het zien van mensen in vervelende situaties.

Schadenfreude in de hedendaagse cultuur

Schadenfreude is een veelvoorkomend gevoel in de hedendaagse cultuur. Er is een grote groep mensen die de mislukkingen van anderen op sociale media volgt en deze posts vindt leuk of grappig. Dit is een vorm van Schadenfreude. Ook is Schadenfreude een veelvoorkomend thema in strips, films, televisieseries en andere media.

Conclusie

Schadenfreude is een veelvoorkomend fenomeen in de hedendaagse cultuur. Hoewel het een verkeerd gevoel lijkt te zijn, is het voor veel mensen een manier om te ontspannen of om hun eigen problemen te relativeren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat Schadenfreude nooit moet worden gebruikt om kwaad te doen aan anderen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Taal
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: