Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Satoshi

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De satoshi is de kleinste eenheid van de bitcoin cryptocurrency. Hij is genoemd naar Satoshi Nakamoto, de bedenker van het protocol dat gebruikt wordt in blockchains en de bitcoin cryptocurrency. De verhouding tussen satoshi en bitcoin is 100 miljoen satoshi’s voor één bitcoin.

Belangrijkste informatie over Satoshi’s

  • Een satoshi is de kleinste eenheid van een bitcoin, gelijk aan 100 miljoenste van een bitcoin.
  • Bitcoins kunnen worden opgesplitst in kleinere eenheden om kleinere transacties te vergemakkelijken.
  • De satoshi is genoemd naar de stichter, of stichters, van bitcoin, bekend als Satoshi Nakamoto.

Idee achter Bitcoin en Satoshi

In tegenstelling tot de fysieke versies van wereldmunten, zoals het Britse pond of de Amerikaanse dollar, bestaan cryptocurrencies voornamelijk in de digitale wereld. Ondanks dit verschil kan een cryptocurrency worden onderverdeeld in kleinere eenheden, net zoals het pond wordt onderverdeeld in pence en de dollar in centen. In het geval van bitcoins wordt de kleinste beschikbare eenheid de satoshi genoemd.

De satoshi eenheid is vernoemd naar Satoshi Nakamoto, de anonieme persoon (of personen) die in 2008 een witboek publiceerde dat de ontwikkeling van de bitcoin cryptocurrency op gang bracht. De paper, “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”, beschreef het gebruik van een peer-to-peer netwerk als een oplossing voor het probleem van dubbel geld uitgeven. Het probleem – dat een digitale munt of token in meer dan één transactie kan worden gebruikt – doet zich niet voor bij fysieke munten, omdat een fysiek biljet of muntstuk van nature slechts op één plaats en op één tijdstip kan bestaan. Aangezien een digitale munt niet in de fysieke ruimte bestaat, verwijdert het gebruik ervan in een transactie het niet uit iemands bezit.

De satoshi vertegenwoordigt een honderdmiljoenste van een bitcoin. Kleine coupures maken bitcoin-transacties gemakkelijker uit te voeren en maken uiterst fijne transacties leesbaar. In de algemene eenheidsstructuur van bitcoins is 1 bitcoin (BTC) gelijk aan 1.000 millibitcoins (mBTC), 1.000.000 microbitcoins (μBTC), of 100.000.000 satoshi’s. Hoewel het exacte cijfer onbekend is, wordt geschat dat Satoshi Nakamoto mogelijk 1 miljoen bitcoins bezit, wat overeenkomt met 100.000.000.000.000 satoshis.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: