Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van restaurant recensies

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een bezoek aan een restaurant brengt iedereen wel eens. En ook iedereen heeft wel een mening over zo’n restaurantbezoek. Deze mening kun je tegenwoordig online delen door middel van het schrijven van een restaurant recensie. Niet iedereen doet dit. Maar velen van ons lezen wel de restaurant recensies die anderen hebben geschreven. Zo vormen wij vaak van tevoren al een mening over het restaurant, gebaseerd op de recensies die het restaurant gekregen heeft. Ook beslissen we op basis van deze recensies soms of we naar het desbetreffende restaurant gaan of niet.

Sterren

Recensies worden vaak geschreven door middel van tekst, maar ook door het geven van een bepaald aantal sterren. Meestal zijn dit sterren op een schaal van 5, waarbij geldt dat 1 ster het meest negatief is en 5 sterren het meest positief. Ook kan dit zijn aan de hand van een cijfer voor een restaurant. Deze schaal is dan meestal van 1 tot 10, waarbij geldt dat 1 het meest negatief is en 10 het meest positief.

Beoordelingscriteria

Er kunnen meerdere verschillende beoordelingscriteria zijn voor restaurant recensies. Voorbeelden hiervan zijn het eten, de sfeer, het personeel en de locatie van het restaurant. Maar ook de prijs, de hygiëne en het decor van een restaurant kunnen een criterium van beoordeling zijn.

Aantal recensies

Het aantal recensies zegt ook wat over een restaurant. Het is logisch dat restaurants in Amsterdam doorgaans meer recensies krijgen dan een restaurant in een dorp, maar het ligt ook aan het soort recensie. Mensen schrijven over het algemeen eerder een recensie wanneer deze erg negatief of erg positief is. Gemiddelde of relatief positieve of negatieve recensies worden iets minder geschreven. Maar is het niet zo dat we vaak juist willen weten wat erg negatief is of erg positief is wanneer we zoeken naar bijvoorbeeld een restaurant in Amsterdam? Onthoud wel altijd dat een restaurant recensie gebaseerd is op een mening van iemand. En ieders mening is anders. Relativeer voor jezelf altijd wat je belangrijk vindt om te weten voordat je een restaurant gaat bezoeken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: