Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van RC

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

RC is de afkorting voor het Engelse woord Radio Control, wat betrekking heeft op een afstandsbediening. De term RC kom je vaak tegen bij modelauto’s, -vliegtuigjes en -bootjes die op afstand te besturen zijn met een RC/afstandsbediening.

Een op afstand bestuurbare auto is een modelauto waarvan de functies via een radiozender op afstand kunnen worden bediend. Deze modelauto staat ook wel bekend als een op afstand bestuurbare auto. Op afstand bestuurbare voertuigen kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën, namelijk: op afstand bestuurbare elektrische voertuigen en op afstand bestuurbare brandstofvoertuigen. Voorbeelden hiervan vind je bij RCSpeedshop.

Andere betekenissen van de afkorting RC

Resistance Structure

De afkorting RC staat voor resistieve structuur, oftewel de thermische weerstand van een constructiedeel. De Rc-waarde vertegenwoordigt de isolatiewaarde van constructies zoals holle wanden, composietvloeren of dubbele beglazing. Hoe hoger het getal, hoe beter de isolatie van de woning.

Kenmerk op Champagneflessen

Een druiventeler die  bij een coöperatie is aangesloten en de daar gemaakte Champagne onder eigen merk verkoopt maakt gebruik van het kenmerk RC op zijn flessen. RC staat dan voor “récoltant coopérateur” (coöperatieve vereniging-oogster).

Register Controller

Een Register Controller vervult meerdere rollen binnen een zakelijke organisatie. Hij of zij is de businesspartner van het management. De RC verzamelt en levert  betrouwbare financiële informatie waarop het management goed afgewogen beslissingen kan nemen.

Rechter Commissaris

In de Rechtspraak wordt RC gebruikt om de Rechter Commissaris aan te duiden. In strafzaken kan de rechter-commissaris optreden. Tijdens het vooronderzoek neemt de rechter-commissaris een beslissing en voert een verhoor. De rechter-commissaris is de rechter-commissaris die de zittingen niet voorzit.

Rook Compartiment

Een rookcompartiment of secundair brandcompartiment is een afgesloten deel van een gebouw dat is ontworpen om als maximale rookverspreidingsruimte te dienen.

Rekening Courant

Kleine bedragen worden heen en weer geboekt via een rekening courant betaalrekening. Op deze rekening geboekte bedragen worden doorlopend met elkaar verrekend. Dit kan binnen een bedrijf gewenst zijn.

Landcode op auto’s

RC staat op Taiwanese auto’s. Met deze aanduiding kan je herkennen dat het voertuig uit dit land komt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: