Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van rabatdelen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Rabatdelen zie je overal om je heen. Weet je niet wat het zijn? Het zijn een speciaal soort planken met een groef en een messing, waardoor ze gemakkelijk in elkaar kunnen worden geschoven. Oorspronkelijk werden deze gemaakt van hout, maar tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in andere materialen, zoals kunststof. Rabatdelen worden gebruikt voor gevelbekleding van woningen, chalets en bedrijfspanden.

Soorten Rabat

Rabatdelen kun je eenvoudig online bestellen. Kies wel een bedrijf dat kwaliteit levert, zoals Wood and Colors. Je kunt er terecht voor verschillende soorten en kleuren. Verschillende soorten rabatdelen. Grofweg kun je dit indelen in 4 soorten.

  • Zweeds rabat of potdekselplanken. De planken lopen taps toe en overlappen elkaar. Zorg dat de brede kant onder zit, zodat water niet in de groeven kan lopen.
  • Halfhouts rabat of rabat met sponning; voor een rechte, aansluitende wand.
  • Overhangend rabat heeft een mes en groef systeem dat in elkaar geschoven moet worden.
  • Gewoon rabat; de rechte groef heeft even lange zijden. Bijna hetzelfde als overhangend rabat, maar daarbij is de buitenzijde van de groef langer.

Een variatie hierop is het Deens rabat. Dit type rabatdeel is wat robuuster en oogt strakker, door de 3 strakke banen in het profiel. Het wordt daarom ook wel triple rombus genoemd.

Voordelen van Rabat

Met rabat heb je in korte tijd een mooie, duurzame wand die je pand een prachtige en authentieke uitstraling geeft. Daarnaast heeft rabat nog meer voordelen in vergelijking met andere opties.

De planken zijn eenvoudig in elkaar te schuiven of over elkaar te plaatsen. Doordat de houten delen elkaar overlappen, krijg je een waterdichte constructie. Er loopt geen regenwater tussen de groeven, waardoor het hout niet gaat schimmelen of rotten. Rabatdelen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst.

Je ziet, er zijn veel mogelijkheden om rabatdelen te gebruiken om je gevel te bekleden of een mooie schutting te plaatsen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: