Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van promotiedrukwerk

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Promotiedrukwerk is promotioneel drukwerk en wordt uitgedeeld om een actie, dienst, organisatie of product onder de aandacht te brengen. Met promotiedrukwerk willen organisaties in de kijker komen bij een groot publiek. Promotioneel drukwerk draagt bij aan het vergroten van de merkbekendheid van een organisatie.

Definities van drukwerk en promotie

Drukwerk is een verzamelnaam dat wordt gebruikt voor gedrukt materiaal. Denk hierbij aan brochures en visitekaartjes. De definitie van promotie is het met meerdere middelen bekendmaken van een actie, evenement, dienst of product. Als je beide definities combineert krijg je gedrukt materiaal waarmee je een actie, evenement, dienst of product bekendmaakt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ansichtkaarten drukken of posters drukken.

Waar promotiedrukwerk verspreiden?

Op plekken waar veel mensen komen. Het liefst ingezoomd op de doelgroep(en) die je met je actie wilt bereiken. Denk aan drukke plekken zoals beurzen, stations, scholen, congressen, winkelstraten en evenementen. Een andere manier is om promotiedrukwerk huis aan huis te verspreiden.

Promotiedrukwerk bestellen

Online kan je een groot aanbod promotiedrukwerk vinden. Vaak al met levertijden binnen één werkdag. Dit kan heel handig zijn als je last minute promotiedrukwerk nodig hebt. Veelgebruikte voorbeelden van promotiedrukwerk zijn: abri’s, boekenleggers, brochures, flyers, folders, kaarten, kalenders, kranten, posters, stempelkaarten en vouwkaarten.

Voor alle budgetten

Promotiedrukwerk hoeft helemaal niet duur te zijn. Voorbeelden van goedkoop promotiedrukwerk zijn flyers en reclamepennen. Voor het meeste drukwerk geldt: hoe groter de oplage, hoe voordeliger het in verhouding wordt. Dit komt omdat grote aantallen offset gedrukt kunnen worden. Dit is een voordelige druktechniek voor hoge oplages.

Succes valt en staat met een goed ontwerp

Het succes van promotiedrukwerk valt en staat met een goed ontwerp. De informatie die vermeld wordt over acties, evenementen, producten of diensten moet in één opslag duidelijk zijn. Zo wordt direct herkent waar jouw promotiedrukwerk over gaat. Welk ontwerp goed is, is afhankelijk van het soort promotiedrukwerk. Een goed ontwerp start in ieder geval met een duidelijke titel. Ook wil je dat tekst en beeld elkaar versterken. Daarnaast is het belangrijk dat je opvalt tussen de rest. Een opvallend ontwerp is dus ook echt een must. Indien je zelf niet de kennis in huis hebt om een goed ontwerp te maken kan je dit natuurlijk altijd uitbesteden. Dit is misschien iets duurder, maar heeft veel invloed op het succes van je drukwerk. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: