Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Powerpoint

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
5
(1)

Powerpoint is een computerprogramma van Microsoft dat deel uitmaakt van Microsoft Office pakket. Met Powerpoint maak je gemakkelijk presentaties die bestaan uit een reeks dia’s. Door het gebruik van een de design templates (opmaak) kan men snel en eenvoudig mooie presentaties maken.

De eerste versie van Powerpoint werd in april 1987 uitgegeven door het bedrijf Forethought, later dat jaar nam Microsoft het bedrijf over. Nog jaren bleef Powerpoint de productnaam. Na 2002 veranderd de naam in Microsoft Office PowerPoint om duidelijker te maken dat het een onderdeel was van de Microsoft Office-pakket.

Powerpoint is meer dan een programma waar dia’s met tekst in gezet kan worden. Ook kunnen er bewegende plaatjes (GIFs), video en gesproken woord en muziek worden ingevoegd. Voorts kan men hyperlinks plaatsen die doorverwijzen naar andere presentaties, filmpjes en websites. Sinds PowerPoint-versie 2003 is het standaard mogelijk een presentatie zelfstartend op cd te zetten inclusief een viewer. Daardoor kan de cd op elke computer worden afgespeeld, zonder dat er PowerPoint op de computer aanwezig hoeft te zijn.

Een PowerPoint-presentatie gebeurt vaak met behulp van een beamer, een projector die door een computer gestuurd wordt of wordt op een monitor of tv afgespeeld.

Bron: http://www.pptacademy.nl/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: