Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van powermanagement voor bedrijven

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Met de alsmaar stijgende energiekosten, wordt het zowel voor consumenten als bedrijven steeds belangrijker om efficiënter om te gaan met hun energieverbruik. Recent zien we zelfs dat bedrijven in industriële sectoren hun productieprocessen stop zetten omdat de stijgende energieprijzen hun productieprocessen niet meer rendabel maken. Het is dus van vitaal belang dat organisaties leren om te gaan met duurzaam powermanagement. In dit artikel vertellen we in het kort wat dit precies inhoudt en hoe dit precies in zijn werking gaat. 

De doelen van effectief energiemanagement

Veel organisaties vragen het zich af: Wat betekent powermanagement? Verschillende bedrijven kennen zijn eigen energielasten en moeten dus inzichtelijk maken hoe er efficiënter kan worden omgegaan met het energieverbruik. Hierbij staan over het algemeen vier doelen centraal: efficiënte stroomvoorziening, kostenbesparing, klimaatvriendelijkheid en uitstekende prestaties onder alle omstandigheden. 

Om deze doelen te kunnen realiseren, is het belangrijk dat bedrijven meer informatie vergaren over het energieverbruik en hoe deze kan worden geminimaliseerd zonder dat de klantwaarde in het geding komt. Om meer inzicht te krijgen in het verbruik, is het van belang dat bedrijven een professionele energie-audit uitvoeren en precies te weten komen hoe er op dit moment wordt omgegaan met energie.

Meten is weten bij pokermanagement

Het meten van het energieverbruik is dus de eerste stap voor organisaties om het te verminderen. Dit betekent dat er bedrijfsbrede gegevens over het energieverbruik moeten worden verzameld, geconsolideerd in een gecentraliseerd datasysteem. Deze dataverzameling stelt organisaties in staat om het energieverbruik beter te volgen en te beheren. Bovendien kan deze informatie helpen om mensen meer verantwoordelijk te houden, door meer zichtbaarheid te geven in de manier waarop energie wordt gebruikt. 

Investeren in energiebesparende technologieën 

Tegenwoordig zijn er verschillende hardware- en softwaresystemen beschikbaar om het energiebeheer in de gehele onderneming te ondersteunen en optimaliseren. Neem bijvoorbeeld en energiebesparend softwareproduct dat desktops en laptops die op het bedrijfsnetwerk zijn aangesloten, elke nacht automatisch uitschakelt. Er zijn moderne powermanagementoplossingen voor talloze processen beschikbaar, en voor het minimaliseren van het energieverbruik is het belangrijk dat de juiste methoden worden toegepast. 

Hiervoor kunnen organisaties overwegen om op zoek te gaan naar alternatieve energiebronnen. Alternatieve energie implementeren kan een hoge investering zijn omdat het duur is en nog betrekkelijk nieuw. Gelukkig zijn er verschillende projecten die bedrijven kunnen helpen om in de wereld van de alternatieve energie te stappen.

Het maken van kleine stapjes maken

Grote veranderingen kunnen resulteren in desastreuze consequenties. Het is dus belangrijk dat organisaties voorzichtig zijn met het implementeren verandering. Gelukkig kunnen een reeks kleine veranderingen alsnog een grote impact kan hebben. Of het nu gaat om duurzame verlichtingsprojecten of verwarmings- en koelingsysteembeoordelingen, door stapsgewijs aan de slag te gaan met verscheidene kleinere projecten, naast de grotere werkzaamheden die reeds aan de gang zijn, kunnen veranderingen op een bewuste wijze worden ingevoerd. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedrijfsautoverzekering
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: