Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Power Platform

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Power Platform is een low code/no code platform ontwikkeld door Microsoft waarmee eindgebruikers zelf data kunnen analyseren, apps ontwikkelen en processen automatiseren. Het is een gebruiksvriendelijk platform waarmee zonder technische kennis en/of tussenkomst van een IT-afdeling handige tools en workflows gebouwd kunnen worden.

Oplossing voor de kloof tussen applicaties

Power Platform dicht de kloof die nu nog vaak zichtbaar is tussen standaard applicaties en duur en tijdrovend maatwerk dat in het verleden werd ontwikkeld. Het platform stelt gebruikers in staat om snel te schakelen, te innoveren en in te spelen op vragen van de markt, omdat ze voor business apps en rapportages niet meer afhankelijk zijn van de IT-afdeling.

Vier onderdelen

Het Power Platform bestaat uit een viertal onderdelen:

  • Power BI: hiermee creëer je inzicht in je data en maak je interactieve rapporten en dashboards. Uit verschillende gegevensbronnen haal je informatie op en presenteer je die in gebruiksvriendelijke dashboards. Hierdoor ben je als organisatie in staat om datagedreven en betere beslissingen te maken.
  • Power Apps: met deze tool maak je zelf krachtige applicaties voor specifieke uitdagingen. Er zijn drie type Power Apps waarmee je aan de slag kan. Dit zijn Canvas Apps, Model Apps en Power Apps Portals.
  • Power Automate: een service waarmee je (complexe) processen kunt automatiseren. Denk aan het proces wanneer er een e-mail met factuur binnenkomt. Deze wordt automatisch in je financiële systeem ingelezen. Vervolgens kan de financiële afdeling een notificatie krijgen ter goedkeuring waarna automatisch uitbetaling volgt.
  • Power Virtual Agent: Klanten willen steeds sneller hun vraag beantwoord zien worden via kanalen zoals WhatsApp. Ook medewerkers willen snel hun openstaande vrije dagen te weten komen zonder van context te hoeven wisselen wanneer ze in Teams werken. Beide zaken zijn op te lossen met Power Virtual Agent, een visuele tool waarmee je intelligente chatbots maakt door zelf dialogen te maken.

Processen digitaliseren

Power Platform kan onder meer papieren processen digitaliseren, maar ook bijvoorbeeld foutgevoelige Excel-sheets vervangen die in veel organisaties circuleren. Een groot voordeel is dat alle data samenkomt in één database, waardoor iedereen op elk moment beschikt over dezelfde informatie. Aan de basis van het Power Platform liggen Data connectoren, AI Builder en Common Data Service.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: