Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Point of Sale

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
1
(1)

Point of sale is een belangrijk punt in het verkoopproces. Het gaat om het moment waar en wanneer iets verkocht wordt en welke gevolgen dit allemaal heeft. Wanneer een verkoop wordt gedaan, worden immers ook allerlei andere processen in gang gezet. Het is daarom ook belangrijk voor ondernemers om hier goed grip op te hebben. Dit kan bijvoorbeeld worden verzorgd met een pos-systeem. Dit is sinds de jaren negentig van de twintigste eeuw steeds belangrijker geworden. Er zijn allerlei zaken die op deze manier in het oog te houden zijn als verkoper.

De waarde van point of sale

Door de kennis die point of sale oplevert, kan een ondernemer veel meer bereiken. Zo is het bijvoorbeeld veel beter mogelijk om zaken te plannen. Er is immers meer duidelijkheid over welke processen er in gang worden gezet door een verkoop. Dit helpt dus bij het verzorgen van de nodige efficiëntie. Ook is het daardoor mogelijk om het proces te beïnvloeden of te anticiperen op gebeurtenissen. Al deze zaken dragen bij aan een betere bedrijfsvoering. De nodige kennis opdoen is daardoor dus ook van groot belang. Een goed systeem speelt hierin een grote rol.

Het koppelen van systemen

Point of sale is ook steeds belangrijker voor andere processen in de bedrijfsvoering. Dat komt onder andere doordat de systemen steeds beter aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Daarbij staat deze techniek dan centraal. Vooral ook waar het gaat om het moment van betalen en de vorm van betalen is steeds meer mogelijk. Dat maakt het dan ook belangrijk voor bijvoorbeeld de belastingen die betaald moeten worden. Het uitwisselen van gegevens tussen de systemen maakt het een stuk gemakkelijker om het op een goede manier te verzorgen. Daarnaast gaat het niet alleen om de software hiervoor.

Ontwikkelingen in hardware

Ook ontwikkelingen in hardware zijn er een reden voor dat point of sale belangrijker is geworden. Van bijvoorbeeld zaken zoals een weegschaal, tot en met de kassa, of een betalingssysteem met touchscreen en scansystemen weegt alles in belangrijke mate mee om het POS-systeem goed te laten verlopen. Zo kan alles ook heel precies worden uitgewerkt. Afmeten op het exacte gewicht en de gevraagde prijs direct digitaal verwerken is daar één van de vele voorbeelden van. De zaken rondom POS-systemen zijn bovendien nog niet volledig uitgewerkt. Er zijn volgens kenners nog veel meer mogelijkheden die op termijn benut worden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: