Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van podcast

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
1
(1)

Wat is een podcast?

Simpel gezegd: een podcast is een audioprogramma, net als een gesprek of interview op de radio. Het verschil zit hem erin dat je podcast kan luisteren wanneer jou dat het beste uitkomt.

Maar hoe werken ze en hoe luister je naar ze? Lees verder om erachter te komen!

Iets meer in detail, een podcast bevat vaak meerdere audio-afleveringen, allemaal gericht op een bepaald onderwerp of thema, zoals fietsen of startups. Je kunt je abonneren op de show met een app op jouw telefoon en naar afleveringen luisteren wanneer je maar wilt op jouw koptelefoon, in de auto of via luidsprekers.

Podcasts zijn veel meer dan alleen een radio

Het bovenstaande voorbeeld geeft je misschien een beeld van hoe een podcast eruitziet, maar het is geen volledig antwoord op de vraag: wat is een podcast!

De overgrote meerderheid van de shows heeft de neiging om volledig originele inhoud te zijn, niet alleen om de radio een nieuwe bestemming te geven.

Velen ontsnappen aan de ketenen van traditionele radioformaten om briljant originele benaderingen en volledig niche-onderwerpen te verkennen. Bijvoorbeeld:

  • Ze kunnen elke lengte hebben, van een nieuwsfragment van 1 minuut tot een diepte-interview van 3 uur.
  • Ze kunnen elke frequentie zijn, van dagelijks tot maandelijks
  • Ze kunnen elk formaat hebben, van eenvoudige solo-shows tot gigantische audiodrama’s voor meerdere personen
  • Ze kunnen ELK onderwerp behandelen, waarvan er vele nooit op de radio zouden komen
  • Wat je ook leuk vindt, je zult een show vinden die past bij de onderwerpen die je leuk vindt en de tijd die je hebt.
  • Het is voor iedereen mogelijk een podcast op te nemen en te delen met de rest van de wereld! Bijvoorbeeld met een tool als het Nederlandse Springcast.

Zijn podcasts audio of video?

Een verwarring rond de ‘wat is een podcast’-vraag heeft betrekking op het mediatype: audio of video?

De meeste podcasts zijn tegenwoordig alleen audio, ook al bestaan ​​er videopodcasts, ookwel vodcasts genoemd. Youtube is daar een goed voorbeeld van. Podcasting is echt ontstaan ​​uit een behoefte aan achtergrondinhoud. Dat betekent iets dat u kan vermaken, opvoeden of inspireren op de achtergrond van andere saaie of niet-afhankelijke activiteiten.

Een van de meest voorkomende manieren waarop mensen luisteren, is bijvoorbeeld in de auto. Je kunt daar natuurlijk geen video bekijken, dus de audio-inhoud is geweldig. Op dezelfde manier zijn podcasts geweldig om naar de sportschool te luisteren, terwijl je het gazon maait of op weg bent naar je werk. Elk moment van verspilde tijd kan een moment voor audio zijn!

Dat betekent natuurlijk dat je iets nodig hebt om naar te luisteren, dus misschien moet je een koptelefoon aanschaffen om verbinding te maken met je smartphone. Maak anders via Bluetooth verbinding met uw auto of luister naar Echo of een andere slimme luidspreker!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: