Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van po

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een po?

Po is een Nederlands woord dat “pot” betekent. Het is meestal gebruikt om een specifieke soort pot te beschrijven – een kamerpot of een wc-pot voor kinderen. Deze po’s zijn bedoeld om het toilet te gebruiken voor kinderen die te klein zijn om op een volwassen toilet te staan.

De po’s zijn gemaakt van verschillende materialen en kunnen variëren van plastic tot metaal. Ze zijn meestal voorzien van een deksel en een reservoir om de urine te verzamelen. Sommige po’s hebben ook een ingebouwde waterpomp, waardoor kinderen het water kunnen gebruiken om hun handen te wassen na het gebruik van de po.

Andere betekenissen van het woord

Het woord po heeft ook andere betekenissen. Het is het symbool voor het polonium element uit het periodiek systeem. Het is ook een afkorting van het woord ‘primair onderwijs’ of ‘basisonderwijs’.

Het is ook een veelgebruikte afkorting in Nederland voor een PO-nummer, dat wordt gebruikt om een dossier van een persoon te identificeren.

Het woord po is ook de naam van de grote rivier in Italië, de Po. Deze rivier is zo’n 600 km lang en stroomt door het noorden van Italië. De rivier stroomt door steden zoals Turijn, Milaan en Venetië.

Tip: We hebben ook een uitleg geschreven over de afkorting P.O.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: