Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van periodiek vasten

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is periodiek vasten?

Periodiek vasten, of beter bekend onder de Engelse benaming intermittent fasting, is een methode van vasten waar je op bepaalde momenten niet eet en dat afwisselt met momenten dat je wel mag eten.

Het zegt niets over welk voedsel je moet eten, maar wanneer je het moet eten.

Verschillende vormen van periodiek vasten

Er zijn verschillende methoden voor intermitterend vasten, die allemaal de dag of week opsplitsen in eetperiodes en vastenperiodes.

De meeste mensen “vasten” elke dag al terwijl ze slapen. Intermitterend vasten kan net zo eenvoudig zijn als iets langer vasten.

Je kunt dit doen door het ontbijt over te slaan, jouw eerste maaltijd om 12.00 uur te nuttigen en uiterst om 20.00 uur de laatste maaltijd tot je te nemen..

Dan vast je technisch gezien elke dag 16 uur en beperk je je eten tot een eetvenster van 8 uur. Dit is de meest populaire vorm van intermitterend vasten, bekend als de 16/8-methode.

Eenvoudig vol te houden met deze regels

Ondanks wat je misschien denkt, is intermitterend vasten eigenlijk vrij eenvoudig te doen. Veel mensen geven aan dat ze zich beter voelen en meer energie hebben tijdens een vasten.

Honger is meestal niet zo’n groot probleem, hoewel het in het begin een probleem kan zijn, terwijl je lichaam eraan went om gedurende langere tijd niet te eten.

Tijdens de vastenperiode is geen eten toegestaan, maar je mag water, koffie, thee en andere niet-calorische dranken drinken.

Sommige vormen van intermitterend vasten laten kleine hoeveelheden caloriearm voedsel toe tijdens de vastenperiode.

Het nemen van supplementen is over het algemeen toegestaan ​​tijdens het vasten, zolang er geen calorieën in zitten. Een goed voorbeeld daarvan is Fast Burn Extreme, wat de verbranding aanjaagt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Eten & Drinken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: