Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van paleo dieet

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is het paleo dieet?

Het paleo dieet is eigenlijk geen dieet, maar meer een lifestyle. Dit komt omdat een dieet meestal maar tijdelijk is een het paleo dieet volg je voor langere tijd of zelf voor de rest van je leven. Het paleo dieet legt de focus op pure, echte voeding. Natuurlijke producten zonder te veel beperkingen, eigenlijk zoals de natuur de voedingsproducten bedoeld heeft en geen producten die in een fabriek zijn bewerkt.

De oertijd

Onze voorvaderen aten heel anders dan dat wij tegenwoordig eten. Vroeger was er niet zoveel voedsel beschikbaar en waren er tijden dat er helemaal geen voedsel was. We leefden toen van de jacht en wat we konden vinden en vangen, toen aten we dus enorm gevarieerd. Dit was de tijd van de jagers en verzamelaars. De naam paleo dieet stamt uit het paleolithicum, dit was de tijd van de jagers en verzamelaars, ook wel oude steentijd genoemd. Dit is afkomstig van oud Griekse woorden: paleo = oud lithos = steen.

Waarom het paleo dieet volgen?

In de tijd dat onze voorouders leefden, waren er geen welvaartsziekten zoals diabetes, kanker en hart- en vaatziekten. Vroeger bestonden producten die in een fabriek bewerkt zijn niet en aten de mensen puur wat de natuur hen op dat moment bood. Een ander belangrijk aspect is dat ons lichaam ons veranderende eetpatroon nog niet aan kan. Ons lichaam moet zich aanpassen aan de veranderende voeding, maar dit gaat erg langzaam, de evolutie kan dit niet bijhouden en dat zorgt voor problemen.

Wat eet je binnen het paleo dieet?

Het eten van gezonde vetten is erg belangrijk binnen het paleo dieet, daarnaast eet je ook veel eiwitten en minder koolhydraten dan dat je gewend bent in je huidige eetpatroon. Je eet geen zuivelproducten, graanproducten, peulvruchten, sojaproducten en bewerkte voedingsmiddelen. Wat eet je dan wel? Je eet veel groente en fruit, vlees, vis, eieren en noten, zaden en pitten.

Bron: http://www.paleo-dieet.com/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: