Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van online reputatiemanagement

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Mensen die jou niet of nauwelijks kennen, zullen een beeld vormen door wat ze over je horen, zien en lezen. Het is het beeld dat de buitenwereld van je heeft. Bij voorkeur wil je dat deze reputatie positief is. Bovendien wil je dit graag zelf in de hand hebben en houden. Zeker als het online betreft. Daar komt online reputatiemanagement om de hoek kijken.

Wat is online reputatiemanagement?

Sinds we in het digitale tijdperk zijn beland, is er van alles veranderd. Jouw leven is in grote mate online toegankelijk voor iedereen. Bovendien word je vaker gegoogeld dan je denkt. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de informatie die naar boven komt ook helpt bij het vormen van een positief beeld over jouw kennis of betrouwbaarheid. Wanneer je dus kijkt naar je website, social media en blogs, dan kan je dus zien hoe dit beeld van jou gezien wordt. Ofwel op basis van zoekresultaten wordt de reputatie van jouw bedrijf bepaald. Bij online reputatie management worden er werkzaamheden uitgevoerd die ervoor zorgen dat jouw online reputatie versterkt of beschermd wordt.

Berichten van anderen

Het is bovendien ook nog eens zo dat het niet alleen gaat om wat je zelf online plaatst. Ook de berichten van anderen hebben invloed. Dit kan positief zijn, zoals een aanbeveling. Maar ook negatief, denk aan een slechte review. Door online reputatiemanagement toe te passen, heb je meer grip op deze zaken. Zo kan je je online reputatie beter in de gaten houden. Een specialist inhuren kan een goed idee zijn. Zeker ook omdat er veel bij komt kijken.

Zoekmachines beheren

Een belangrijke factor is het beheren van zoekmachines. Door de zoekresultaten te monitoren, zijn negatieve zaken snel te vinden in kunnen deze bestreden worden. Juist ook omdat er heel veel tools zijn om dit te doen, kan je namelijk al snel anoniem en zonder wederhoor negatief worden afgeschilderd online. Dit is natuurlijk niet wat je wilt dat anderen zien over jou. Door hier actief in te zijn is wel veel leed te voorkomen.

Snel aan de slag

Reputatieschade online oplopen is zo gebeurd. Dan is het ook zaak om snel aan de slag te gaan en dit te verhelpen. Dit kan je helpen om klanten binnenboord te houden en te werven. Door een specialist in online reputatiemanagement in te schakelen, kan je alle mogelijkheden benutten. Er wordt gekeken naar juridische mogelijkheden, maar ook naar technische mogelijkheden. Op die manier is de negatieve toon goed te beheersen. Zo kan je dus ook zorgen dat de schade niet te groot wordt en je als ondernemer gewoon door kan met zaken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: