Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van occasie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Weet je nog? Een aantal jaren terug waren tweedehands spullen helemaal het ding van Marktplaats en ging je naar Marktplaats als je iets nodig had wat tweedehands was. Niet alleen Marktplaats was een geschikte plek hiervoor, ook de old school kringloopwinkel was nog altijd goed als je op zoek was naar tweedehands spullen. Tweedehandsspullen kocht je toen als je niet veel geld had en het was niet hip. Nu, anno 2022, zijn tweedehandsspullen kopen helemaal hip. Er bestaan heel erg veel tweedehands shops en online platformen en ze lopen ook nog eens goed. Tel daarbij op dat er steeds meer initiatieven komen met tweedehands spullen en het wordt al een echte trend. Voor deze nieuwe trend vonden mensen tweedehands niet meer zo leuk klinken. Wist je dat tweedehands nu ook wel occasie genoemd wordt? Een hip woord voor deze nieuwe trend. Tweedehands spullen zijn het helemaal.

 

Economie

Dat tweedehands spullen helemaal hip zijn heeft voor een groot deel te maken met de huidige economie. Consumenten hechten nu eenmaal steeds meer waarde aan het hergebruiken van spulletjes en willen zo dat de wereld en de economie een stuk duurzamer wordt. Niet alleen met tweedehands spullen zie je dit terug, je ziet het ook terug in voeding. Denk maar eens aan de mensen die vegan leven. Niet alleen tweedehands spullen zijn het helemaal, ook je eigen spullen hergebruiken is iets wat we steeds meer zien en is ook een vorm van occasie. Heb je een tafel die je niet meer wil? Dan wordt er vaak gekeken of deze in een ander kleurtje gespoten kan worden. De tafel is dan weer als nieuw. Deze vorm van occasie noemen we ook wel upcyclen. Het is dus occasie, maar dan met je eigen spullen.

 

Vinted

Het platform Vinted is een van die platforms die opgekomen is met tweedehands spullen en die helemaal hip is. Je kan er van alles krijgen: van kleding tot boeken en van meubels tot decoratie. Vinted noemt zichzelf de kleding community, maar dat is dus niet helemaal waar. Wel is he zo dat je er voornamelijk kleding op krijgt. Betaal op een veilige manier en degene die de spullen kwijt moest stuurt ze naar jou op. Diegene blij dat hij of zij van de spullen af is en jij blij met je occasie. Eigenlijk een soort Marktplaats dus, maar dan anders.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: