Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van multitool zaagjes

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ben jij van plan een project aan te pakken in huis? Dan heb je waarschijnlijk verschillende materialen nodig om het project te realiseren. Zo is een hamer en een schroevendraaier vaak handig om te hebben, maar hier blijft het niet bij. Multitool zaagjes helpen je namelijk enorm goed met je klus als je veel moet zagen. Maar wat zijn dit nu precies? En waarom zijn ze zo handig? In dit blog bericht willen we je graag meer informatie geven over deze handige zaagjes.

Wat zijn multitool zaagjes?

Multitool zaagjes zijn eigenlijk precies zoals de naam het voorschrijft. Het zijn zaagjes die je op verschillende apparaten kunt gebruiken, waardoor je direct aan de slag kunt met je klus. Je hoeft door het gebruik van multitool zaagjes niet verschillende apparaten aan te schaffen. Hierdoor bespaar je veel op je gereedschap! Multitool zaagjes kennen vier verschillende aansluitingen. Allereerst heb je de starlock bevestiging. Deze is sinds 2016 ingevoerd en wordt steeds vaker gebruikt. Met name merken als Bosch en Fein gebruiken deze aansluiting. Vervolgens heb je ook een universele aansluiting. Deze wordt door enorm veel verschillende merken gebruikt voor de multitools, waardoor dit een zeer goede aansluiting is. Daarnaast heb je ook een DW aansluiting. Deze wordt gebruikt door onder andere DeWalt en Black & Decker machines. De laatste aansluiting is de Supercut. Deze aansluiting is geschikt voor machines van Fein en Festool. Het is belangrijk dat je de juiste aansluiting gebruikt voor de zaagjes, zodat je niet voor problemen komt te staan.

Voordelen van multitool zaagjes

Het gebruik van multitool zaagjes heeft verschillende voordelen. Als je bijvoorbeeld aluminium profielen wilt gaan plaatsen, kan het wenselijk zijn om een stuk hout of ander materiaal op maat te zagen. In dit geval kun je erg gemakkelijk een zaagje uitkiezen en deze op de multitool bevestigen. Doordat je niet een aparte zaagmachine nodig hebt, bespaar je veel geld op je gereedschap. Daarnaast kun je ook verschillende zaagjes aanschaffen, zodat je altijd de juiste zaag hebt voor de klus. Als je in hout wilt zagen heb je namelijk een ander profiel nodig dan wanneer je door een ander materiaal heen moet komen. Het gebruik van multitool zaagjes maakt het om deze reden veel makkelijker om de juiste zaagjes te gebruiken voor je project.

Verschillende merken van de zaagjes

Zoals al eerder aangegeven, hebben multitools verschillende aansluitingen. Hierdoor is het van belang dat je goed in de gaten houd welke aansluitingen je nodig hebt voor je multitool zaagjes. Als je ze namelijk van een verkeerd merk koopt, passen ze niet. In de meeste gevallen is het verstandig om voor universele multitool zaagjes te gaan. Deze zijn namelijk het beste aan te sluiten op verschillende merken. 

Verschillende multitools

Als je op zoek gaat naar multitool zaagjes, moet je er rekening mee houden dat er twee type multitools zijn. Dit zijn de trillende en de roterende variant. De trillende variant brengt de zaagjes heen en weer in beweging om zo een zaageffect te creëren. Dit zie je bijvoorbeeld ook bij een decoupeerzaag. Een andere vorm is echter een roterende multitool. Hierbij gaat het blad niet van links naar rechts, maar draait het rond. Dit zijn dan ook altijd de ronde zaagbladen die gebruikt worden voor het apparaat.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: