Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van miljonair

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Wat is een miljonair?

Een miljonair is een persoon die minstens 1 miljoen euro waard is. Vaak denkt men bij de term miljonair aan iemand die gemakkelijk veel geld kan uitgeven zonder in de betaalproblemen te komen en die erg luxe kan leven, bijvoorbeeld met een uitgebreid wagenpark en een duur huis. Die levensstijl past meer bij multimiljonairs en miljardairs. Echter kan je met een paar miljoen nog steeds erg lekker leven.

De meeste miljonairs worden gemaakt, niet geboren

Sommige mensen denken dat als ze niet uit een rijke, succesvolle familie komen, ze geen kans maken om miljonair te worden. Maar je hebt geen rijke ouders nodig om zelf miljonair te worden.

Volgens het boek The Millionaire Next Door van Thomas J. Stanley en William D. Danko zagen zij dat tussen 80% en 85% van alle miljonairs selfmade zijn. Meer recent gaf een onderzoek uit 2017 van Fidelity Investments aan dat 88% van de miljonairs hun rijkdom zelf hebben opgebouwd.

Lang(er) studeren loont niet perse

Met condoleances voor diegenen met een studieschuld, een academische graad verbetert inderdaad jouw kansen op een hoger inkomen, maar het verbetert niet noodzakelijk je kansen om lid te worden van de miljonairsclub. Slechts 18% van de mensen met een nettowaarde van 1 miljoen of meer heeft een masterdiploma, terwijl 8% rechten heeft gestudeerd en 6% medicijnen heeft gestudeerd. Vaak leidt een lager inkomen vanuit loondienst ook tot lifestyle inflatie, waar je meer naar je inkomen gaat leven en weinig investeert. En je moet in loondienst meer belasting betalen dan wanneer je geld verdiend via je eigen bedrijf.

Maak kennis met rente op rente

Iedereen kan miljonair worden, tenminste als je op tijd begint en het geld voor je laat werken. Het creëren van rijkdom ligt in rente op rente. Elk jaar kan je geld rente opleveren over zowel het oorspronkelijke bedrag als de rente van het jaar daarvoor. Meer jaren betekent meer rente, en meer rente betekent een snellere vermogensgroei en een gemakkelijker pad naar $1 miljoen.

Dankzij de magie van rente op rente zou een 20-jarige die tot zijn pensioen elke maand 200 dollar spaart, op zijn 65e ongeveer 1.055.000 euro overhouden.

Vergroot je kansen

Door naast je baan (of helemaal fulltime) een eigen bedrijf op te zetten kan je meer verdienen dan in loondienst of naast je baan een mooie extra inkomstenbron opbouwen. Voor inspiratie zou je kunnen kijken op Youtube naar een van de vele filmpjes of check de The Millionaires Club review voor meer informatie. Uiteindelijk zijn er meerdere wegen die naar succes leiden en het is aan jou om daarin keuzes te maken en door te zetten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?