Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van MetaCheck

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

De MetaCheck is een instrument ontworpen om de Resting Metabolic Rate (RMR) te meten met indirecte calorimetrie. Indirecte calorimetrie is een methode om de stofwisselingssnelheid te berekenen uit de gemeten hoeveelheid zuurstof die door het lichaam wordt verbruikt.

Werking van het instrument

Met behulp van het MetaCheck mondstuk ademt de geteste persoon kamerlucht in en het gas dat de persoon uitademt, wordt naar de MetaCheck via de ademslang. De MetaCheck analyseert het volumetrisch debiet en de zuurstofconcentratie van het uitgeademde gas om de hoeveelheid zuurstof te bepalen die door het lichaam het lichaam als gevolg van metabolisme wordt verbruikt.

Toepassing en nut van MetaCheck

Op basis van deze gegevens kan bepaald worden welk lichaamstype bij je hoort en wat voor voedingspatroon ervoor kan zorgen dat je niet aankomt of zelfs kunt afvallen.

4 metatypes

Er zijn 4 verschillende metatypes die uit de test zijn gebleken. Dit zijn Alpha, Beta, Gamma en Delta. Naast deze types heb je nog 2 verschillende sporttypes, E, voor Endurance, en S, voor Speed. Al deze typen bepalen de manier waarop jij voedsel verwerkt en calorieën verbrandt.

Alhoewel vaak een koolhydraatarm dieet i.c.m. duursporten wordt voorgeschreven om af te kunnen vallen, werkt dit alleen goed bij een bepaald metatype (Beta) en sporttype Endurance. Voor slechts ca. 12% van de Europese inwoners zal er met het opvolgen van dit advies een bevredigend resultaat worden gezien. De resultaten van de MetaCheck kunnen dus écht het verschil maken en kunnen je houvast geven bij het kiezen van de juiste afvalstrategie.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: