Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van megabit per seconde

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Ga je de snelheden van internet vergelijken, dan zie je dat die worden aangeduid in megabit (Mb) per seconde. Maar wat betekent dat eigenlijk precies? Vaak denken mensen ten onrechte dat een megabit hetzelfde is als een megabyte (MB). Het valt je wellicht op dat we de afkorting voor de eerste term met een slechts één hoofdletter schreven en voor de tweede term met twee hoofdletters. Daarin zit namelijk een essentieel verschil.

Afgeleide van bit

Een bit is de kleinst mogelijke eenheid van informatie. In het binaire stelsel worden die waarden als de getallen 0 en 1 voorgesteld. Door in een grote reeks die waarden te variëren, kun je informatie opstaan. Een byte is een eenheid die bestaat uit acht bit. Een megabyte bestaat uit duizend kilobytes ofwel een miljoen bytes en dus acht miljoen bit. Zo geldt ook dat een megabit bestaat uit een miljoen bit. Mensen korten de megabit vaak ten onrechte af als MB, dat zou dus Mb moeten zijn. Veelal wordt Mbit gebruikt om misverstanden te voorkomen.

Internetsnelheid

Doorgaans is alleen internet de omgeving waar de term Mbit veel wordt gebruikt. Als je een snelheid van 100 Mbit per seconde hebt, houdt dit in dat een bestand van 100 Mbit binnen een seconde kan worden binnengehaald. Heb je een bestand van 100 MB op je computer staan, dan moet je dat dus vermenigvuldigen met acht om te weten hoeveel seconden je nodig hebt om het te downloaden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: