Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van medium

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Het woord medium komt uit het Latijn en betekent zoiets als overdragen van gegevens of informatie. In de technologie komt deze term erg veel voor. In de spiritualiteit is een medium een persoon die een natuurtalent heeft dat vaak helderziendheid wordt genoemd. Een menselijk medium wordt ook wel paragnost genoemd, omdat deze de mogelijkheid heeft om met geesten of doden te communiceren.

Mediums in het verleden

In de geschiedenis zijn er altijd paragnosten geweest, maar die werden soms niet geaccepteerd. In de jaren voor het christendom was er in vele gevallen sprake van waarzeggerij. Het Griekse orakel van Delphi is wellicht het meest bekende voorbeeld. Vorsten en gewone burgers kwamen naar het orakel dat we tegenwoordig waarschijnlijk gewoon een praktijk van paragnosten zouden noemen. In de middeleeuwen werd waarzeggerij verboden. Dat was gebaseerd op de Bijbel waarin koning Saul alle waarzeggers het land uit jaagde als bedriegers en oplichters. Wie zich in die tijd bezig hield met zaken die vandaag heel gewoon zijn voor mediums, liep grote risico’s.

Via de kermissen rond begin van de 20ste eeuw werd waarzeggen weer algemeen geaccepteerd, al werd het ook vaak als bedrog afgedaan. Uiteraard zal in een aantal gevallen er geen sprake zijn geweest van een medium, maar het lijkt wel duidelijk dat ook een aantal paragnosten op die manier hun geld verdienden.

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan een medium?

In de eerste plaats kan je ervan uitgaan dat je geen oude vrouw zal treffen met een kristallen bol die mompelend praat over die donkere vreemdeling die in jouw leven zal komen. De meeste mediums van vandaag vallen op geen enkele manier op tussen de massa. Ook in de praktijk zal je geen duistere zaken kunnen ontdekken. De moderne mediums gebruiken wel vaak een hulpmiddel om met geesten te kunnen communiceren, maar dat zijn vaak kristallen, kaarten, zoals tarot, of een gewoon dagelijks voorwerp. Hiermee kunnen mediums zich beter concentreren op de boodschappen die ze door krijgen uit die andere wereld om ons heen.

Wat zijn de meest voorkomende vragen?

Wellicht wil iedereen graag weten hoe de toekomst zal verlopen, maar dat is een vraag die veel omvat en daar krijgen ook mediums vaak maar een onduidelijke indruk van. Naast het vinden van verloren voorwerpen, zoeken veel bezoekers van mediums het contact met een overleden geliefde. Dat kan een familielid of kennis zijn. Graag wil de bezoeker, voor zover dat mogelijk is, gerustgesteld worden dat het goed gaat met de betreffende persoon. Voor een medium is het uiteraard niet mogelijk om contact te hebben met alle geesten, dus zijn er een aantal personen in het hiernamaals die het medium daarbij helpen.

Is het echt of bedrog?

Daar zullen de meningen altijd wel over verdeeld blijven. Sommige mensen zijn overtuigd geraakt doordat een medium zaken over een overledene kon vertellen die alleen de bezoeker dacht te weten. Anderen geloven niet in een wereld waarin geesten en doden kunnen blijven communiceren. Voor hen is een paragnost dan op zijn best iemand die ook zichzelf voor de gek houdt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?