Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van tarot

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat betekent tarot?

Een tarot is simpelweg een collectie van kaarten uit de oude tijd. Het is een verzameling van 78 kaarten, 22 grote “geheimen” en 56 kleine “geheimen. Ook wel arcana kaarten genoemd. Officieel betekent tarot een kaartspel dat gebruikt wordt voor kaartleggen en waarzeggerij, maar deze betekenis is niet helemaal volledig. Tarotkaarten kunnen namelijk als hulpmiddel worden gezien welke inzicht geeft door symboolkaarten in allerlei aspecten van het dagelijks leven. De tarot wordt gebruikt om inzicht te verkrijgen over zaken die gaan over liefde, werk, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Tarotkaarten zijn als een geestelijke spiegel waarin je jezelf kan herkennen en je omgeving beter leert begrijpen. Deze kaarten stemmen precies overeen met je innerlijke toestand en tegelijk oom met de omstandigheden in de wereld.

Geen manier om de toekomst te voorspellen

Wat vaak een misvatting is van tarotkaarten is dat het een manier is om de toekomst te voorspellen. Dit wordt vaak aangestipt in films of series waarin tarotkaarten voorkomen en gebruikt worden om de toekomst van de hoofdpersoon te voorspellen, dit is dus niet correct. Verder hebben de kaarten geen eenvoudige uitleg. Het draait namelijk op de manier waarop jij deze bepaalde kaarten interpreteert welke weer invloed heeft op de waarde die je aan die kaart hecht.

Soorten tarotkaarten

Zoals al eerder werd aangegeven bestaan tarot kaarten uit 22 grote Arcana kaarten en 56 kleine Arcana kaarten. Grote Arcana kaarten kunnen hierbij worden gezien als de belangrijkste fases in de levensweg van de mens. Kleine Arcana kaarten zijn kleine levenslessen die op bepaalde momenten belangrijk zijn.

Tarot kaarten zeggen echter niet wat je moet doen en wat je moet laten, want je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. Echter kunnen deze kaarten wel helpen inzicht te krijgen in bepaalde zaken. Het moet echter geen leidraad worden in je leven tarot kaarten leggen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: