Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van managed services

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

In de IT wereld worden soms termen gebruikt die ‘normale stervelingen’ helemaal niets zeggen. Misschien hoorde je je IT manager wel eens spreken over managed services. Maar wat betekent dat nu precies? Wij leggen het je graag uit. 

Wat zijn managed services?

Managed services betekent in het kort dat de IT van een bedrijf geheel of gedeeltelijk wordt uitbesteed aan een externe IT partner. Denk bijvoorbeeld aan het beheer en/of het onderhoud van de IT infrastructuur

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een bedrijf kiest voor het extern uitbesteden van IT werkzaamheden. De grootste reden is vaak dat de IT afdeling/ IT’er van een bedrijf niet de nodige middelen of tijd heeft om aan alle verwachtingen qua IT te voldoen. De IT afdeling houdt zich immers bezig met het updaten van programma’s, het uitvoeren van back-ups, het beveiligen van de systemen etc. Als ze dan ook nog eens de virtuele omgeving moeten beheren en allerlei IT problemen van werknemers oplossen, is hun bordje goed gevuld. 

Daarom wordt er vaak gekozen om samen te werken met een externe partner die hierin gespecialiseerd is en dus werkzaamheden kan overnemen. Dit zorgt voor meer efficiëntie. Er worden over het algemeen drie soorten managed services van elkaar onderscheiden. 

Wat zijn de drie managed services?

1. Monitored IT

Bij Monitored IT of voorspellend beheer houdt je externe partner je systemen via remote monitoring in de gaten. Zo heb je altijd real-time inzicht in de gezondheid van je IT omgeving en kunnen kleine issues snel hersteld worden, vóór ze grote problemen opleveren. 

2. Maintained IT

Bij Maintained IT geniet een organisatie van preventief onderhoud. De externe partner zorgt ervoor dat de IT infrastructuur, systemen en applicaties up-to-date blijven. Hierdoor ben je minder vatbaar voor bijvoorbeeld een datalek. 

3. Managed IT

Bij Managed IT draag je alle werkzaamheden over aan je externe partner. Deze is dan verantwoordelijk voor het beheer van de IT infrastructuur, systemen en applicaties.

Afhankelijk van je organisatie, kun je verschillende noden hebben. Daarom is er altijd wel een managed service die bij je past. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedrijfsautoverzekering
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: