Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van loopbaancoach

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Heb je een probleem met de bedrading in huis? Dan bel je een elektricien. Is je auto hoognodig toe aan reparatie? Dan ga je langs de monteur. Als je advies nodig hebt over je gezondheid, bel je een dokter. En, als je hulp nodig hebt op het werk, waarom neem je dan geen loopbaancoach? Inzicht in de waarde van een loopbaancoach kan helpen jouw carrièredoelen te bepalen en te bereiken.

Begrip krijgen in de arbeidsmarkt

Het werk van een loopbaancoach richt zich op het begrijpen van de arbeidsmarkt en wat er op de markt gebeurt. De loopbaancoach onderzoekt onder meer arbeidsmarktindicatoren, schommelingen in verschillende sectoren en maken marktprognoses. Met behulp van deze informatie kan een loopbaancoach andere mensen helpen met een nieuwe carrièrestap door ondersteuning te bieden bij het vinden van een duidelijke richting en het ontplooien van hun huidige capaciteiten. 

Een persoonlijke motivator en begeleider

Een loopbaancoach is een ijzersterke communicator en weet precies hoe hij andere mensen kan helpen om het maximale te halen uit hun nieuwe carrière. Voor velen kan het moeilijk zijn om te bepalen welke ervaringen en capaciteiten uitgelicht moeten worden, maar een loopbaancoach is precies de juiste persoon om je te helpen jouw beste troeven te identificeren. Niet alleen kan een loopbaancoach helpen deze vaardigheden te identificeren, maar zij zullen je ook begeleiden bij het bespreken en verwoorden ervan tijdens de sollicitatie. 

Toespitsen op verbetering

Bovendien is een loopbaancoach erop gericht om te helpen bij het verkennen van gebieden die voor verbetering vatbaar zijn. Een loopbaancoach kan niet alleen jouw sterke punten identificeren, maar je ook bewust maken van de zwakke punten en helpen bij het toespitsen op specifieke verbeteringen. De loopbaancoach kan je ook helpen om deze punten tijdens het sollicitatiegesprek goed toe te lichten.

Voor wie is een loopbaancoach? 

Een loopbaancoach kan geschikt zijn voor iedereen die een nieuwe stap wil maken in hun carrière. Er zijn loopbaancoaches gespecialiseerd in verschillende industrieën, publieke en private sectoren. Neem bijvoorbeeld APPA loopbaanbegeleiding voor de ideale ondersteuning bij een nieuwe carrièrestap voor ex-bestuurders (voor meer informatie: Wat betekent de APPA regeling?).

Maak een plan en voer het uit

Kortom, het inschakelen van een loopbaancoach en de structuur die zij bieden kan waardevolle vorm geven aan een overgang in iemands loopbaan. Je zult waarschijnlijk niet veel mensen tegenkomen die net zo deskundig, vindingrijk en oprecht geïnteresseerd zijn om je te helpen met je carrière als een loopbaancoach! 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: