Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van ledenwerving

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is ledenwerving?

Ledenwerving is, zoals de naam al zegt, een activiteit die ondernomen wordt om meer leden te werven voor een organisatie, stroming, politieke partij of goed doel.

Waarom is ledenwerving belangrijk?

Zij brengen nieuwe ideeën, vergroten de slagkracht van de organisatie, bevorderen de groei van de organisatie, voorkomen uitval van leden, en nemen leiderschapsrollen over als leden vertrekken. Mensen worden lid van organisaties om vele redenen.

Nieuwe ideeën

Jong bloed geeft vernieuwing. Elk mens is uniek en heeft zijn of haar eigen denkwijzes en overtuigingen. Door nieuwe mensen binnen te halen stel je jouw organisatie open voor verse ideeën.

Uitval van leden

Het is heel normaal dat door de tijd mensen hun abonnement of lidmaatschap opzeggen. Dit natuurlijke verloop kan een organisatie van te voren incalculeren. Door in te zetten op ledenretentie (het behoud van leden) en het werven van nieuwe mensen kan het ledenaantal behouden worden of zelfs groeien. Dat is belangrijk voor het voortbestaan van de organisatie.

Bestuurskracht

Het zal je niet verwonderen dat het goed is dat het bestuur van jouw organisatie van tijd tot tijd vernieuwt moet worden. Nieuwe leden kunnen rustig aan wennen aan de oganisatiecultuur en zich door de jaren heen bewijzen. Wie weet zit er tussen de nieuwste aanwinst wel een toekomstige voorzitter.

Hoe ben je succesvol in ledenwerving?

Middels online marketing, traditionele reclame en mond-op-mond reclame kan je inzetten op ledenwerving. Een andere, zeer succesvolle methode is het op straat praten en werven van leden. Vaak doen verkopers dat als studenten bijbaan, waar ze erg mooie resultaten weten te behalen voor hun opdrachtgevers.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: