Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van LED verlichting

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

LED is een afkorting voor Light Emitting Diode. LED wordt gebruikt in lampen, zaklampen en panelen. De LED lampen gebruiken minder stroom dan een spaarlamp of gloeilamp. Tijdens het verduurzamen van gebouwen en huizen wordt er dan ook steeds vaker met LED lampen gewerkt. Een LED lamp heeft twee voordelen. Het eerste voordeel is dat een LED lamp meer branduren heeft dan de andere twee type lampen. Ten tweede is het stroomverbruik lager bij LED lampen. Dit lagere stroomverbruik wordt bereikt doordat een LED lamp vanuit een ander perspectief werkt ten opzichte van de standaard lamp.

Hoe werkt LED verlichting?

De LED in een LED paneel werkt als halfgeleider. Binnen de LED wordt de stroom vanuit de halfgeleider door de kop van de LED gestuurd. Doordat de LED een bepaalde kleur heeft en de stroom botst tegen de zijkant van de LED ontstaat er licht. De hoeveelheid licht die er ontstaat is voldoende voor het oplichten van ruimtes en ook stukken grond. De coating van een LED kan elke kleur bevatten. Dit zorgt er dan ook voor dat LED-technologie ook bij beeldschermen wordt ingezet. De grote van een LED is vele malen kleiner dan bij een standaard LED lamp. Dit zorgt er voor dat de beeldscherm kwaliteit omhoog gaat. Het grote voordeel van een LED-beeldscherm is dat het beter de zwarte tint kan weergeven. De LED verlichting die bij OLED-schermen gebruikt wordt gaat uit en andere LED’s blijven aan. Een andere ontwikkeling binnen LED zorgt ervoor dat zelfs daglicht kan worden nagebootst met LED verlichting.

LED verlichting brandt niet door

Een belangrijke eigenschap van LED verlichting is dat het in tegenstelling tot andere verlichting niet doorbrandt. Mocht het voorkomen dat de LED niet goed is aangesloten dan wordt de stroom tegengehouden. Dit voorkomt het doorbranden van de LED. Deze technologie zorgt er bovendien ook voor dat de LED niet meteen kapotgaat wanneer deze verkeerd wordt geplaatst of aangesloten. Dit bespaard de aanschafkosten van nieuwe LED verlichting.

LED verlichting op grote schaal

Steeds vaker wordt LED verlichting ook op grote schaal ingezet. Hierbij kan er worden gedacht aan ledverlichting die wordt ingezet op sportvelden. De buitensportvelden worden in de meeste gevallen verlicht door grote lichtmasten met oude halogeenlampen. Deze lampen verbruiken veel stroom en geven niet altijd voldoende licht. De ledverlichting binnen de sport zorgt ervoor dat er genoeg licht is, ook in de wintermaanden. Daarbij komt dat de ledverlichting de kosten voor elektriciteit op deze grote schaal met wel 80% kan verlagen. Dit is bovendien ook goed voor het milieu

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Parfum aanbiedingen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: