Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van laseren

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De laser is een relatief jonge uitvinding. In 1960 werd de eerste werkende laser naar voren gebracht. Laser is eigenlijk een afkorting voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. De werking van een laser is lastig om te begrijpen als je geen basiskennis hebt van natuurkunde, maar we zullen het zo simpel mogelijk proberen uit te leggen. Als je fotonen (lichtdeeltjes) oplaadt met stroom, dan zenden deze energie uit in de vorm van licht. Dit licht wordt samengedrukt in een straal. Door  spiegels en lenzen kan een laser met radiogolven worden versterkt om zo genoeg kracht te vergaren voor een specifieke handeling. Lasers zijn te vinden in niet-schadelijke sterktes, maar ook in sterktes die zelfs op afstand gevaarlijk zijn vanwege de sterke radioactieve golven of het felle licht (zoals bij lassen). Een aantal voorbeelden van het gebruik van lasers vindt je hieronder.

Lasercutten

Bij het lasercutten heb je een laser nodig die sterk genoeg is om door een dunne houten plaat heen te snijden. Met een computer bepaal je bij het lasercutten van tevoren wat de laser precies uit moet snijden. Daarna wordt de laser automatisch bestuurd door de computer zonder dat je iets hoeft te doen. Op deze manier kun je bordjes of decoratieve objecten uitsnijden, maar ook bijvoorbeeld (tijdelijke) onderdelen om iets te repareren.

Ogen laseren

Ook kun je jouw ogen laten laseren. Door je ogen te laseren heb je geen bril of lenzen meer nodig. Het klinkt raar, maar voor het laseren van ogen worden een soortgelijke methode gebruikt als bij lasercutten. De laser voor het oog laseren is wel minder krachtig. Door de juiste laser sterkte te gebruiken wordt het hoornvlies in zekere zin bijgeslepen. Daardoor valt het licht weer op de juiste manier en kun je beter zien.

Laserontharing

Het scheren van lichaamsbeharing kan een zeer stressvolle taak zijn. Om te zorgen dat dit een minder tijdsintensieve taak wordt, kan er gebruik worden gemaakt van de diensten van een bedrijf zoals laserontharing Sittard. Bij laserontharing Sittard zorgen ze in meerdere sessies ervoor dat jij je niet elke week meer met scheren bezig hoeft te houden. De laser tijdens laserontharing maakt de haarzakjes van de plek die jij wilt behandelen kapot.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: