Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van ooglaseren

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is de betekenis van ooglaseren ofwel ooglasering?

Ooglaseren is een medische behandeling waarbij iemands zicht wordt verbeterd door middel van een computergestuurde laser. Na deze operatie hoeft een patiënt geen lenzen of een bril meer te dragen.

Met de laser weet een arts het hoornvlies, het doorzichtige deel aan de buitenkant van een oog waar het licht door naar binnen valt, te verdunnen. Het probleem van slecht zien ligt ook bij het hoornvlies, door een onregelmatige vorm of kromming komt het licht op een verkeerde manier het oog binnen. Door het buitenste laagje te behandelen, kan dit hersteld worden.

Bij de meest gebruikte operatie wordt ook eerst het hoornvliesepitheel losgemaakt, of wordt een opening in het beschermlaagje gemaakt. Pas nadat dit huidflapje opzij wordt geklapt, begint de eigenlijke operatie. Dit flapje kan na de behandeling gewoon weer teruggroeien en wordt ook snel weer stabiel.

De laser zelf werkt met ultraviolet licht. De bovenste laag van het hoornvlies neemt dit licht volledig op en dit zorgt voor zo veel hitte, dat het hoornvlies meteen verdampt. Omdat de laser zo krachtig is en zo snel in het werk is, kan een arts precies meten hoeveel weefsel hij hoeft te verwijderen.

Een ooglasererbehandeling is kort en ook pijnloos. De ogen worden verdoofd dus de patiënt voelt niets van de operatie. Daarnaast is de behandeling ook vrij vlot voor voorbij, per oog duurt het minder dan 10 minuten. Dezelfde middag staat de behandelde alweer thuis.

Ooglasering draait al mee sinds de jaren tachtig en sinds die tijd zijn veel van de technieken vernieuwd en veranderd. Tegenwoordig is de kans op complicaties erg klein, met 0,5 tot 1% gebeuren ze dus bijna nooit.

Bron: https://www.ooglaserkliniekheuvelrug.nl/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: