Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van laadsnelheid

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

De laadsnelheid van een website wordt bepaald door een combinatie van factoren. Zo zorgt de website voor een groot deel van de laadtijd en de server voor een ander deel. De website zelf bestaat vaak uit HTML, CSS en JavaScript. Het is de kunst om code te optimaliseren en te verkleinen om een optimale laadtijd te behalen. Niet alleen programmeercode is belangrijk, ook afbeeldingen zorgen voor een vertraging van de website. Door afbeeldingen te comprimeren, kan de laadtijd met maar liefst 80% verlaagd worden.

De laadsnelheid van de server is een ander belangrijk onderdeel dat niet vergeten mag worden. De server laadt namelijk de website in. Om een snelle sneller te maken, is het dus belangrijk om de server te optimaliseren. Dit kan op verschillende manieren. De PHP-versie is één van de belangrijkste optimalisatiepunten. Tegenwoordig is PHP7 een must. PHP7 is namelijk 2x sneller dan PHP5 en boekt ongelofelijke resultaten. Een SSD-schijf mag ook niet vergeten worden. Een SSD-schijf zorgt ervoor dat bestanden sneller weggeschreven worden.

Cache op serverniveau mag ook niet vergeten worden. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker statische bestanden voorgeschoteld krijgt die sneller zullen laden. De allerbelangrijkste tip is misschien wel deze: Alles wat je op serverniveau optimaliseert, moet je hoogst waarschijnlijk niet meer op website niveau doen. Concreet is het aan te raden om een server volledig te optimaliseren wanneer je meer dan één website hebt.

Bron: https://wpsnelheid.nl/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: