Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van kurkuma

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je hebt vast en zeker wel eens eerder gehoord over superfoods. Dit soort voedingsmiddelen staan bekend om voedzame, volledige voedingsmiddelen, wat betekent dat ze zoveel mogelijk essentiële voedingstoffen leveren met zo weinig mogelijk calorieën, waaronder heilzame antioxidanten, vitaminen en mineralen. Kurkuma wordt vaak omschreven als een superfood, want het is een krachtig ontstekingsremmend kruid dat al duizenden jaren wordt gebruikt om de gezondheid van het hele lichaam en het algeheel welzijn te bevorderen. Deze eeuwenoude ayurvedische wortel vindt zijn oorsprong in Zuidoost-Azië en wordt wereldwijd in tal van gerechten toegevoegd vanwege zijn bittere, peperachtige, warme smaak en natuurlijk vele gezondheidsvoordelen. Ben je er klaar voor om te weten waarom kurkuma als superfood wordt gezien? Hier geven we enkele van de belangrijkste manieren hoe kurkuma je gezondheid en welzijn kan bevorderen.

1. Kurkuma is een geneeskrachtige plant die veroudering tegengaat 

Kurkuma is een specerij die een rijke gele kleur heeft en als geneeskrachtige plant wordt gebruikt. Dit is te wijten aan de bestanddelen die bij deze functie betrokken zijn, die ook wel curcumine en curcuminoïden worden genoemd en zeer doeltreffend zijn voor het behoud van een gezond lichaam.

Kurkuma zit boordevol antioxiderende voedingsstoffen die het een succes maken als een antiverouderingssupplement. Met het dagelijks toevoegen van kurkuma aan je gerechten hoef je je dus minder snel zorgen te maken over vroegtijdige veroudering!

2. Kurkuma bevordert ontgifting

Wist je dat kurkuma een natuurlijk vermogen heeft om te ontgiften en gifstoffen uit het lichaam te spoelen? Dit is een zeer waardevolle functie omdat ons lichaam constant in aanraking komt met giftige stoffen afkomstig van slecht milieu en voedsel.

3. Verbetert de hersenfunctie

De actieve stof curcumine in kurkuma bevordert bovendien de productieprocessen van de hersenen, waardoor de hersenfunctie wordt ondersteund. Dit betekent dat kurkuma kan helpen bij de vertraging van de ontwikkeling van hersenziekten en de verouderingsprocessen die met de hersenfunctie verband houden. Het speelt daarom ook een rol bij de verbetering van het geheugen. 

4. Heilzaam bij de behandeling van depressie

Er zijn verscheidene studies die hebben aangetoond dat kurkuma effectief is bij de behandeling van depressie vanwege de actieve stof curcumine. Curcumine is effectief bij een natuurlijke behandeling van depressie omdat het de niveaus van de zogenaamde neurotransmitters 5-hydroxytryptamine en dopamine in de hersenen kan verhogen. Dit zijn dezelfde neuronen en moleculen waarop farmaceutische antidepressiva zich op richten! 

Wat betekent kurkuma als powerfood voor jou? Ga snel langs bij de Kruidenbaron om de lekkerste en gezondste gerechten voor te bereiden met dit fantastische kruid! 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: