Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van knoflook

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Knoflook, een stinkbom of godsgeschenk?

Aaah, dat lekkere knijpje extra knoflooksaus over het versgebakken vlees dat net van de BBQ of grill komt, heerlijk. En wat denk je als smaak verrijker in de gerechten? Knoflook is een van de meest gebruikte ingrediënten voor het oude en moderne koken en het wordt al sinds jaar en dag gebruikt in de wereldkeukens.
Knoflook is al een belangrijk voedsel voor de mens, sinds de oude Egyptenaren het gebruikte om de slaven en werklui te voeden tijdens het werk aan de Pyramides.

Wat is knoflook precies?

Knoflook is een bolgewas, die dichte familie is van de ui. Het is herkenbaar aan zijn uitgesproken geur en smaak, niet alleen voor de persoon die het eet, maar ook degene die het mag ruiken. Een penetrante geur die vrijkomt, nadat de knoflook geperst, gemalen of gekneusd wordt. Tegelijkertijd met de geur is dit ook meteen de lekkere smaak van de look die het een favoriet ingrediënt maakt in veel keukens. Veel van deze keukens, hebben de look al zoveel in huis dat de geur eigen wordt en niet meer geroken wordt.

Hoe eet je dit nou?

Dit ingrediënt is enorm veelzijdig in verwerking, maar ook hoe je het eet. Onder een grill met een beetje olijfolie uit laten bakken kan een heerlijk aperitief of bijgerecht zijn bij een lekkere maaltijd waar stokbrood ook in zit. Maal, kneus of verpulver je het, dan is het een heerlijke toevoeging in bijna elk gerecht en op deze manier wordt het enorm veel gebruikt. Daarnaast is het te vinden in verschillende vormen, zoals in poedervorm, gedroogd in tenen, hele bollen of netten en “nat” in verpakking. Als je geen manier vindt om knoflook te gebruiken, moet je maar eens in een kookboek of op internet kijken waar het allemaal in toe te passen is.

Knoflook is gezond

Je kunt dit bolgewas zelfs zien als een powerfood, want er zijn talloze voorbeelden waar knoflook een winnende speler is geweest in iemands gezondheid al dan niet in de vorm van knoflooksupplement. Het is een bewezen feit dat een persoon die regelmatig knoflook eet, een verkoudheid met 60% in duur kan laten afnemen. Daarnaast zal de persoon ook minder open staan voor andere ziektes. Kortom, het hele immuunsysteem krijgt een flinke boost bij het regelmatig nuttigen van knoflook. Maar die geur…

Wel de lusten, niet de lasten…

Knoflook ruikt vervelend voor de medemens. De geur komt vrij tijdens de kneuzing door dat er zwavelverbindingen worden gelegd. Eet je normaal knoflook in een gerecht, dan gebeurt het in de maag. Maar wat als er nu iets was dat je wel de voordelen van de knoflook geeft, maar niet de nadelen van vrienden verliezen als je net gegeten hebt? Op sites als Wellvita.nl, hebben ze een knoflooksupplement, dat je al het goede van knoflook geven, zonder die nare geuren.

Voordelen van een knoflooksupplement

Zoals hierboven al beschreven, is knoflook in welke vorm dan ook een recept voor succes als het om je lichaam gaat. Het verbeterd de bloedsomloop en geeft je immuunsysteem een boost, waardoor je minder ziektes krijgt. Je kunt in veel gevallen het knoflooksupplement meerdaags innemen, al zal dat geen beter effect opleveren dan dat je het eenmaal daags doet. Het allergrootste voordeel, is dat de nare, penetrante knoflook geur achterwege blijft, waardoor je meer vrienden behoudt.
Een natuurlijk vervaardigde knoflook heeft dit alles, plus de nare geur van het look. Daarnaast moet je het ook nog bereiden, schillen, kneuzen en verwerken in een gerecht. De enige voorbereiding die gedaan moet worden voor een knoflooksupplement is een glas water om het mee op te drinken. Voordeel op voordeel want water is ook gezond voor het lichaam.

Conclusie

Het is een gegeven dat knoflook goed voor je is. Het is aan jouw de keuze welke van de twee je pakt. Welke het dan ook wordt, de keuze is reuze en je bent bij regelmatig gebruik alleen maar gezonder bezig en veel beter af dan als het niet eet. Geschiedenis alsmede de wetenschap gaan niet altijd hand in hand, maar knoflook verenigd.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: