Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van ketogeen dieet

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Aan verschillende soorten diëten is er absoluut geen gebrek. Op het internet tref je allerlei enthousiaste verhalen aan over eetpatronen waarmee je snel op je streefgewicht komt. Helaas zijn deze lang niet allemaal op feiten gebaseerd. Terwijl een wetenschappelijke onderbouwing in feite makkelijk aanwijsbaar moet zijn bij een dieet dat kennelijk zo effectief is. Dat is gelukkig wel het geval bij het ketogeen dieet. Hierbij eet je weinig koolhydraten en juist veel vet. Door deze samenstelling van voedingsstoffen is het lichaam afhankelijk van vet om aan energie te komen. Bij de afbraak van vetcellen komen er ketonen vrij uit de lever, vandaar de naam ketogeen dieet.

Veel vet en weinig koolhydraten om gewicht te verliezen

Het ketogeen dieet is er op gericht om gewicht te verliezen. De theorie staat in feite haaks op wat veel mensen over vet denken te weten. Want het lijkt op het eerste gezicht logisch om vet te vermijden wanneer je af wenst te vallen. Het ketogeen dieet sluit koolhydraten uit en vervangt dit juist met vet. Hierdoor gaat de vetverbranding in het lichaam omhoog. Want er zijn weinig tot geen koolhydraten en suikers beschikbaar om energie te leveren. In plaats daarvan haal je energie uit de verbranding van vetcellen.

Etenswaren die zijn uitgesloten bij het volgen van het ketogeen dieet

Normaal gesproken bestaat een groot deel van ons dieet uit koolhydraten. In het noorden van Europa eten we gemiddeld gezien erg veel brood. Die zijn rijk aan koolhydraten. Verder zitten er hoge concentraties in rijst, aardappelen en pasta. In het ketogeen dieet probeer je de balans te verplaatsen. Je eet minder koolhydraten en vangt dat op met grote hoeveelheden vet. Lees bijvoorbeeld dit keto dieet schema om in meer inzicht te krijgen.

Zo ziet de samenstelling eruit bij een ketogeen dieet

Bij een ketogeen dieet is het de bedoeling dat je ongeveer 75% van je energie uit vet haalt. De overige 25% bestaat voor 20% uit eiwitten en slechts 5% uit koolhydraten. Voor de meeste mensen leidt dit tot een compleet ander eetpatroon. Je lichaam zal eerst moeten wennen aan de nieuwe manier van eten.

Opletten met rigoureuze wijzigingen in je eetpatroon

Een ketogeen dieet is een behoorlijke omslag. Daarom is het essentieel dat je weet wat je doet. Wanneer sprake is van een afwijkende stofwisseling of andere medische problematiek is het verstandig om eerst een arts te raadplegen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Eten & Drinken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: