Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Kersttrui

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
4
(1)

Een kersttrui is een trui met een kerst- of wintermotief, die vaak tijdens de feestdagen wordt gedragen. Ze zijn vaak gebreid. Een meer traditionele benadering is een kledingstuk met een rolkraag (of “col”) dat aan de bovenkant wordt aangetrokken.

Wat is een trui?

Een trui is een soort gebreide top, en gebreide kledingstukken bestaan al veel langer dan de beruchte kersttrui. Gebreide kleding wordt gemaakt door met behulp van naalden garen aan elkaar te lussen of te knopen tot een stuk stof. Omdat voor breien geen grote apparatuur zoals een weefgetouw nodig is, is het helaas moeilijk om de exacte geschiedenis van gebreide kledingstukken te achterhalen. In plaats daarvan hebben historici zich moeten baseren op de overblijfselen van de gebreide kleding die zijn achtergebleven.

Oorsprong van de foute Kersttrui

Een ‘foute’ Kersttrui is elke trui met een kerstthema die als smakeloos, smakeloos of opzichtig kan worden beschouwd. De algemene opvatting is dat hoe meer versieringen – klatergoud, rendieren, kerstmannen, zuurstokken, elfen, cadeautjes, enzovoort – hoe fouter de trui. Ook vind je vaak foute revers met versieringen op kersttruien. Benieuwd naar de betekenis van revers? Lees hier meer over!

Het is moeilijk te zeggen wie de eerste ‘foute’ Kersttrui heeft uitgevonden. In feite kunnen we aannemen dat deze truien werden ontworpen met de oorspronkelijke bedoeling modieus te zijn. Het is alleen vanwege de steeds veranderende modetrends dat truien die ooit acceptabel werden geacht, nu als lelijk worden beschouwd.

Geïnspireerd door de jaren ’80

Als kledingstuk waren ‘foute’ Kersttruien vaak te zien in situatieseries in de jaren tachtig. Het waren meestal vesten met knopen aan de voorkant. Het kerstthema deed rond dezelfde tijd zijn intrede, met de eerste in massa geproduceerde kerstkleding onder de naam “jingle bell sweaters” in de jaren tachtig.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: