Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van revers

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het is zaterdagavond en je hebt een leuke stapavond gepland. Je wilt een mooie outfit aantrekken om er als een ster uit te zien. Je maakt de kledingkast open, maar ziet niks leuks om aan te trekken. De locatie is elegant en chique, daarom wil je nette kleding dragen. Een kennis die is opgeleid tot kledingstylist heeft een aantal tips voor je. Eén van die tips houdt in: Trek een nette blazer aan met revers. Je oren staan te klapperen. Je hebt nog nooit gehoord van het woord revers. In dit artikel benadrukken wij de betekenis van revers en maken we duidelijk of het dragen van kleding met revers nog relevant is.

Wat is revers?

De links en rechts gevouwen voorzijden van de kraag aan de voorkant van bijvoorbeeld een jas, jack of blazer worden de revers genoemd. Het is deel van een kledingstuk, denk aan de omgeslagen flappen aan de voorkant. Vaak bevestigt men ook een broche op de revers, bijvoorbeeld een bloem broche bij een bruiloftsgelegenheid, maar er kan ook een ketting, revers pin of lapel pin bevestigd worden. Het is belangrijk om de revers goed te strijken voor een nette en elegante uitstraling. Lees daarom ook de instructie over hoe je moet strijken.

Kleding & uiterlijk

Kledingtrends – Hoe val je op?

Revers zijn in het algemeen nette toevoegingen aan bijvoorbeeld jasjes, colberts en blazers. Huidige kledingtrends neigen toch meer naar een punk uitstraling. Hiermee wordt bedoeld dat kleding stoerder uitziet. Wees niet getreurd als jouw kledingkast volhangt met nette jasjes en blazers. Je kunt namelijk deze kleren ook stoer maken om meer op te vallen. Denk bijvoorbeeld aan kleding bedrukken, dit maakt het jasje meteen ruiger.

Ook hoeven de jasjes met revers niet al te saai te zijn. Je hebt jasjes die volledig in het chrome, denim of vol met kettingen en andere versiersels te vinden zijn. Probeer ‘out of the box’ te denken en ga niet voor standaard opties. Versier bijvoorbeeld je eigen jasje tot iets stoers. Eigen creaties zullen altijd meer opvallen dan casual kleding die je in de winkel koopt.

Kraagmodellen – Welke bestaan er?

De kraag is een opvallend element van jasjes, hemden, shirts en blazers. Het zorgt ervoor dat jouw gewone kledingstuk een extra detail krijgt. Buiten de revers zijn er nog meer verschillende kraagmodellen die jouw kledingstuk net een extra touch geeft.

  • Vaak herkenbaar bij overhemden voor mannen
  • Button-down kraag. Vaak herkenbaar bij klassiekere restaurants
  • Opstaande kraag. Meestal herkenbaar bij een hemd onder een blazer
  • Het woord zegt het al, de kraag van een poloshirt
  • Komt niet heel vaak voor, maar leuk als extra detail op een hemd

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: